x close

Cazul care arată drama din sistemul medical românesc. O întreagă secţie a Spitalului Judeţean Timişoara a rămas fără personal

de D.D.    |    24 Oct 2012   •   07:23
Cazul care arată drama din sistemul medical românesc. O întreagă secţie a Spitalului Judeţean Timişoara a rămas fără personal 407 Foto: nhs.uk

Lipsa personalului medical a închis una dintre cele mai importante secţii ale Spitalului Judeţean din Timişoara, cea de Anestezie-Terapie Intensivă. Medicii şi asistentele au plecat pe rând peste hotare, pentru locuri de muncă mult mai bine plătite. Pacienţii care se recuperează după operaţii mai sunt supravegheaţi doar de câteva asistente de la alte secţii.

La spitalul din Timişoara sunt trataţi pacienţi din mai multe judeţe. Până de curând, secţia funcţiona la capacitate maximă. Bolnavii aveau parte atât de asistenţă medicală deosebită, cât şi de un bloc operator cu aparatură performantă.

Secţia în care bolnavii erau supravegheaţi după operaţiile mai dificile s-a închis, din lipsă de personal. Acum, la Terapie Intensivă mai lucrează 33 de asistente. Adică aproximativ jumătate din numărul care ar fi necesar.

Pacienţii înţeleg însă situaţia şi spun că sunt mulţumiţi de felul în care sunt trataţi.

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara a fost complet renovată chiar la începutul anului şi este una dintre cele mai moderne din instituţie.


Citeşte mai multe despre:

asistenta medicala medic doctor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati