Antena 3 CNN Actualitate Cazul Ciorogârla: Fraţii Preda şi alţi 15 inculpaţi, trimişi în judecată

Cazul Ciorogârla: Fraţii Preda şi alţi 15 inculpaţi, trimişi în judecată

Cazul Ciorogârla: Fraţii Preda şi alţi 15 inculpaţi, trimişi în judecată
09 Iun 2010   •   09:00

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a fraţilor Eugen Preda şi Adrian Preda, precum şi a altor 15 inculpaţi.

Fraţii Preda au fost reţinuţi pe 27 decembrie 2009 alături de alte 13 persoane în urma a 45 de descinderi simultane. La locuinţele acestora au fost găsite 35 de arme din cele 62 furate de la unitatea militară din Ciorogârla, dar şi alte trei arme de foc, cu muniţie.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, cei 17 sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc şi alte fapte.

"În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpaţii Preda Eugen, Costea Marius, Tăbârcă Doru, Scarlat Marian, Chiriţă Sandu George şi Iordan Nicolae Alexandru sunt autorii furtului celor 62 arme de foc cu glonţ (o mitralieră de companie, pistoale mitralieră, pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpaţi) şi alte materiale militare sustrase în luna ianuarie 2009 din depozitul UM 01916 CIOROGÂRLA", se arată în comunicatul DIICOT.

"De asemenea s-a reţinut că membrii acestui grup au fost implicaţi în cursul anului 2009 în traficarea cantităţii totale de circa 124 kg heroină, valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 2.500.000 euro", mai precizează procurorii.

Dintre cei 17 inculpaţi, 16 se află în stare de arest preventiv.

Eugen Preda a mai fost implicat într-un scandal de proporţii, care a avut loc pe 21 februarie 2009 în complexul comercial Mall Plaza din Capitală. Mai mulţi membri ai clanului Preda, despre care se spune că ar controla zona Militari, au intrat într-un conflict cu reprezentanţii firmei de pază BGS. La momentul respectiv, Eugen Preda l-a acuzat pe patronul firmei de pază că ar fi ordonat agenţilor să-i atace, deşi nu avea vreun motiv.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DIICOT trimis in judecata
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close