Antena 3 CNN Actualitate Cazul Ciorogârla: Militarii judecaţi pentru furtul de arme au primit pedepse între 6 luni şi 15 ani

Cazul Ciorogârla: Militarii judecaţi pentru furtul de arme au primit pedepse între 6 luni şi 15 ani

Cazul Ciorogârla: Militarii judecaţi pentru furtul de arme au primit pedepse între 6 luni şi 15 ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Ian 2011   •   15:57

Cei şapte militari judecaţi în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla au fost condamnaţi, joi, la pedepse cuprinse între şase luni şi 15 ani de închisoare. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti şi poate fi contestată la instanţa superioară. 

Câteva zeci de arme au dispărut, pe 29 ianuarie 2009, din depozitul unităţii militare de la Ciorogârla, de lângă Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, a fost vorba de peste 50 de arme de tip AKM, mai multe pistoale Carpaţi şi TT, o mitrallieră cu afet.

Pe 27 decembrie 2010, s-au efectuat descinderi în 45 de locuri, unde au fost găsite 35 de arme dintre cele 62 dispărute de la unitatea militară respectivă.

După furt, ministrul de atunci al Apărării, Mihai Stănişoară, a demis mai mulţi ofiţeri cu funcţii mari în Armata Română. Printre aceştia au fost şi şeful Forţelor Aeriene, generalul Constantin Croitoru şi şeful direcţiei contrainformaţii şi siguranţă militară al ministerului, generalul de brigadă Ion Ungureanu.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close