Antena 3 CNN Actualitate Cazul de proxenetism al fraţilor Cămătaru s-a încheiat, urmând ca ICCJ să ia o decizie definitivă

Cazul de proxenetism al fraţilor Cămătaru s-a încheiat, urmând ca ICCJ să ia o decizie definitivă

Cazul de proxenetism al fraţilor Cămătaru s-a încheiat, urmând ca ICCJ să ia o decizie definitivă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    13 Apr 2012   •   18:02

Dosarul în care fraţii Ion şi Vasile Balint au fost condamnaţi, până în prezent, la şase, respectiv 13 ani de închisoare pentru proxenetism a fost finalizat, vineri, la ICCJ, unde procurorii au cerut restabilirea pedepselor iniţiale, iar avocaţii menţinerea, scăderea lor sau chiar achitarea, scrie Mediafax.

După mai multe amânări ale cauzei, instanţa supremă a dezbătut, vineri, recursurile inculpaţilor şi parchetului în dosarul în care fraţii Ion şi Vasile Balint (zişi Nuţu şi Sile Cămătaru) au fost condamnaţi la pedepse de şase, respectiv 13 ani de închisoare, alături de alte persoane.

La termenul de vineri, procurorul prezent la şedinţă le-a cerut judecătorilor admiterea recursului parchetului şi restabilirea pedepselor iniţiale, date de Tribunalul Bucureşti (TB) în acest dosar, respectiv 13 ani de închisoare pentru Ion Balint şi 15 ani de închisoare pentru Vasile Balint.

Procurorul a arătat că, din cauza pericolului social concret pe care cei doi îl prezintă, se impunea reaplicarea pedepselor stabilite de TB, şi nu cele date de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), prin care acestea au fost scăzute.

Avocaţii inculpaţilor au cerut, pe rând, fie menţinerea pedepselor scăzute, date de CAB, fie micşorarea lor, iar în unele cazuri, achitarea, invocând diverse motive precum calitatea îndoilenică a unei martore din dosar, Irina Cerga, sau executarea de către majoritatea inculpaţilor din dosar a unor bune perioade de arest din pedepsele aplicate.

Apărătorul fraţilor Balint a cerut instanţei considerarea ca executate a pedepselor aplicate, amintind de faptul că cei doi au fost eliberaţi condiţionat, după ce au stat în închisoare două treimi din pedepsele date până în prezent.

Avocatul a mai arătat că, dacă se menţine decizia CAB în cazul fraţilor Balint, aceştia rămân în continuare sub efectul probaţiunii, ca urmare a eliberării condiţionate.

Totodată, a mai arătat avocatul celor doi, fraţii Balint au înaintat în vârstă şi nu mai prezintă pericol pentru mediul social, cu atât mai mult cu cât perioadele mari de timp petrecute în spatele gratiilor i-au făcut să înţeleagă rigorile legii penale.

În final, fraţii Balint au cerut judecătorilor menţinerea pedepselor actuale.

×
Subiecte în articol: nutu camataru inchisoare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close