Antena 3 CNN Actualitate Cazul de spionaj industrial de la Moldova Nouă. SRI: Informaţiile pe care ruşii vroiau să le scoată din ţară, vitale pentru securitatea economică

Cazul de spionaj industrial de la Moldova Nouă. SRI: Informaţiile pe care ruşii vroiau să le scoată din ţară, vitale pentru securitatea economică

Cazul de spionaj industrial de la Moldova Nouă. SRI: Informaţiile pe care ruşii vroiau să le scoată din ţară, vitale pentru securitatea economică
Sursa foto: Foto: scifimafia.com
27 Oct 2012   •   19:50
Informaţiii clasificate, importante pentru siguranţa naţională. Asta avea în bagaje rusul reţinut pe Otopeni. Ofiţerii SRI spun că datele privind resursele României erau scoase ilegal din ţară şi puteau lovi direct în securitatea economică.

Specialiştii SRI au analizat documentele înregistrate pe acest suport electronic. Sunt datele care ar fi trebuit să părăsească România, cu destinaţia Federaţia Rusia.

SRI recunoaşte că în ultima perioadă l-a filat pe rusul de 42 de ani. Bărbatul dorea să obţină informaţii strict secrete privind resursele din subsolul de la Moldova Nouă. Că acolo există cupru de peste 2,5 miliarde de euro, se ştie. Ce altceva mai există, e întrebarea importantă.

De la Institutul de Cercetări şi Proiectări Miniere ar fi plecat informaţiile secrete, spun procurorii. Trei angajati ai IPROMIN sunt vizaţi de anchetă.

Rusul de 42 de ani nu are voie să părăsească Bucureştiul. El este al doilea cetăţean al Federaţiei Ruse implicat într-un scandal răsunător în România, în doar câteva zile. Primul a lovit o tânără pe trecerea de pietoni. Este diplomat, aşa că a plecat liniştit acasă.

×
Subiecte în articol: SRI Federatia Rusa
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close