Antena 3 CNN Actualitate Cazul dublului asasinat din Suceava: Mobilul crimei ar putea fi mai grav decât recuperarea unei datorii

Cazul dublului asasinat din Suceava: Mobilul crimei ar putea fi mai grav decât recuperarea unei datorii

Cazul dublului asasinat din Suceava: Mobilul crimei ar putea fi mai grav decât recuperarea unei datorii
18 Feb 2010   •   08:27

Anchetă în oraşul sucevean Siret, după ce o femeie şi fetiţa acesteia de 6 ani au fost găsite împuşcate în cap, în locuinţa lor. Trupurile neînsufleţite au fost descoperite de către soţul femeii, care a sunat la 112. Poliţiştii şi jandarmii au organizat filtre în judeţul Suceava şi la graniţa cu Ucraina, întrucât au în vedere varianta ca ucigaşul să fie un asasin plătit de către mafioţii din Ucraina.

Soţul femeii găsite moarte alături de fiica ei datora câteva mii de euro unor persoane. Anchetatorii spun că acest asasinat este unul atipic pentru cazurile de recuperare de bani, motiv pentru care merg pe ipoteza că mobilul crimei ar fi ceva mai grav decât o recuperare a unei datorii.

Atât soţul femeii, cât şi vecinii sunt audiaţi în acest caz.

Vecinii spun că în ziua crimei au observat persoane suspecte în apropierea blocului în care locuiau femeia şi fetiţa.

Poliţiştii au organizat filtre în judeţul Suceava, dar şi în vama Siret având în vedere că localitatea unde s-a produs crima se află la şase kilometri de graniţa cu Ucraina.

Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), remis către Antena3.ro, o echipă de specialişti din cadrul IGPR se deplasează în judeţul Suceava pentru a sprijini activităţile specifice în cazul cercetării dublului omor din localitatea Siret.

Conducerea Inspectoratului a dispus deplasarea în regim de urgenţă a trei specialişti criminalişti, respectiv a şefului Biroului Cercetare la Faţa Locului din Institutul de Criminalistică, a unui biolog specializat în genetică şi a unui criminalist specializat în balistică, precum şi a unui autolaborator de genetică pentru a acorda sprijin în efectuarea cercetării la locul faptei.

De asemenea, în Siret urmează să ajungă în scurt timp directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, împreună cu un ofiţer specialist în investigarea cazurilor de omor.

Coordonarea unitară a activităţilor investigative, va fi efectuată la locul faptei de către adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Dumitru Pârvu şi procurorul-şef Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: ancheta Siret
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close