Antena 3 CNN Actualitate Cazul Elena Istode, în atenția comisiei de control a activității SRI: Nu avem o încălcare a legii, dar e o problemă de raportare deontologică

Cazul Elena Istode, în atenția comisiei de control a activității SRI: Nu avem o încălcare a legii, dar e o problemă de raportare deontologică

Cazul Elena Istode, în atenția comisiei de control a activității SRI: Nu avem o încălcare a legii, dar e o problemă de raportare deontologică
25 Ian 2017   •   18:49

Un nou scandal a izbucnit recent în SRI, după apariţia mai multor fotografii în care apare şefa acoperiţilor din SRI, Elena Istode. Istode se distrează pe plajele însorite din Monaco şi Cannes, alături de fostul politician Cristian Rizea.

Pozele sunt din perioada 2008-2009, pe când Elena Istode era şefa Direcţiei de Securitate Economică a SRI, divizie ce trebuie să verifice suspiciunile de corupţie în cazul contractelor încheiate între diverşi oameni de afaceri şi stat.

La acea vreme, Rizea era deputat PSD. Potrivit lui Ion Cristoiu, care a publicat fotografiile, familia politicianului ar fi fost cea care a plătit pentru vacanţa luxoasă.

Adrian Țuțuianu, șeful comisiei de control a SRI din Parlament, a explicat, în urma audierilor conducerii serviciului de informații, că episodul, deși nu pare să fie o încălcare a legii, pare să fie o problemă de deontologie din partea ofițerilor SRI.

“Din datele SRI, rezultă că a fost prezentă cu familia Rizea, că o parte din cheltuieli a fost suportată de doamna general și că această relație are la bază calitatea de foste colege de facultate a doamnei general și a doamnei Rizea. Și că aceste activități au fost raportat conducerii SRI, în conformitate cu procedurile interne de lucru.”

„Cu privire la ambele rapoarte, vă spun că, din punctul meu de vedere, chiar dacă nu avem o încălcare a legii, avem o problemă de raportare deontologică din partea ofițerilor de informații, atunci când sunt prezenți în astfel de situații cu membrii comisiei de control sau parlamentari.”

„Domnul Hellvig a dispus elaborarea unui cod deontologic, care să clarifice până unde poate merge această relație.”

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close