Antena 3 CNN Actualitate Cazul fetei violate declanşează anchete în justiţie

Cazul fetei violate declanşează anchete în justiţie

Cazul fetei violate declanşează anchete în justiţie
Sursa foto: Foto: resistviolence.com
22 Iul 2015   •   08:08

Tot mai mulţi politicieni reacţionează în scandalul creat de cazul fetei violate de şapte tineri. Parlamentari din mai multe partide politice cer reluarea dezbaterilor pe proiectul legii castrării chimice a violatorilor. Iniţiativa legislativă se află de aproape un an în Parlament, a fost votată în Senat, dar mai trebuie să treacă de Camera Deputaţilor, care este for decizional. Între timp, şi ministrul Justiţiei a avut o primă reacţie. Justiţia se face în sala de judecată, spune Robert Cazanciuc. Acesta nu a dorit să comenteze mai mult pe marginea cazului care a şocat publicul.

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a precizat că trebuie aşteptate concluziile Inspecţiei Judiciare care, la fel ca şi Parchetul General verifică felul în care judecătorii şi procurorii au acţionat în cazul de la Vaslui.

CSM şi Parchetul General verifica motivele pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui nu a contestat decizia magistraţilor de la Judecătoria Vaslui care au decis ca trei dintre suspecţii de viol, care şi-au recunoscut faptele, să fie plasaţi în arest la domiciliu.

Ulterior însă magistraţii din Vaslui i-au eliberat şi pe ceilalţi patru tineri acuzaţi de viol, care nu au recunoscut acuzaţiile. Magistraţii au considerat că aceştia nu pot avea parte de un tratament diferenţiat, iar în cele din urmă, tinerii au fost eliberaţi şi din arestul la domiciliu.

În contextul acestui caz, senatoarea Gabriela Firea a readus în atenţia publică proiectul de lege care prevede castrarea chimică a violatorilor. Deputatul PSD, Petru Andea, semnatar al iniţiativei, consideră că proiectul trebuie adoptat urgent.

Alina Gorgiu este de părere că justiţia va face dreptate în cazul fetei violate. Într-o postare pe Facebook, co-preşedintele PNL spune că din păcate, cazul acesta ne dezvăluie şi o problemă de mentalitate: faptul că în anumite comunităţi, în special în mediul rural, oamenii tind să învinovăţească femeia atunci când ea este victima violenţei.
(...) Autorităţile statului trebuie să pună în aplicare legea şi să sancţioneze fără excepţie derapajele".

Ca măsură de ultimă oră, conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui a dispus ca tinerii din localitatea Văleni acuzaţi că au sechestrat şi violat-o pe elevă să se prezinte zilnic la postul comunal de poliţie.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close