Antena 3 CNN Actualitate Cazul Kovesi, bombă cu ceas. Ce a declarat Maior despre Laura Codruța Kovesi

Cazul Kovesi, bombă cu ceas. Ce a declarat Maior despre Laura Codruța Kovesi

Cazul Kovesi, bombă cu ceas. Ce a declarat Maior despre Laura Codruța Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Sep 2019   •   22:53

Surse judiciare susțin că George Maior a declarat că în cazul aducerii lui Nicolae Popa în țară s-a constituit un fel de celulă de criză din care au făcut parte reprezentanți ai SRI, MJ, MAI, SIE. La aceste întâlniri au participat Laura Codruța Kovesi din partea Parchetului General și din partea SRI, Florian Coldea.

Mai mult, Florian Coldea i-ar fi spus că toate costurile pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa fuseseră asigurate.

Despre prezența Laurei Codruța Kovesi la întâlniri private la care a participat și Sebastian Ghiță surse spun că George Maior a confirmat una dintre întâlniri și anume o întâlnire privată care a avut loc la o cramă care ar fi aparținut unui apropiat al lui Sebastian Ghiță.

La acea întâlnire au mai fost Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Florian Coldea, dar și soția și socrul lui Sebastian Ghiță.

Surse spun că Florian Coldea a recunoscut că SRI a acordat sprijin procurorilor pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, dar și pe parcursul comisiei rogatorii care a avut loc în Indonezia. Neagă însă că ofițerii SRI s-au implicat în anchetă și în procedurile penale.

De asemenea Florian Coldea ar justifica prezența ofițerilor SRI în această operațiune pentru obiective de securitate națională.

Surse susțin totodată că știa că Sebastian Ghiță a avut o implicare în aducerea lui Nicolae Popa prin intermediul unei firme de construcții, dar neagă faptul că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut lui Ghiță acest lucru.

Coldea susține că Laura Codruța Kovesi a fost la întâlniri oficiale dar și informale la invitația SRI, dar nu știe dacă a fost vreodată în casa lui Ghiță.

Informațiile au fost prezentate vineri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Exces de putere”.

Fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Ancheta a fost deschisă în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. 

 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close