Antena 3 CNN Actualitate Cazul lui Omar Hayssam, PREMIERĂ în România. Ce a declarat Traian Băsescu în 2011: "Ştim precis unde este!"

Cazul lui Omar Hayssam, PREMIERĂ în România. Ce a declarat Traian Băsescu în 2011: "Ştim precis unde este!"

Cazul lui Omar Hayssam, PREMIERĂ în România. Ce a declarat Traian Băsescu în 2011: "Ştim precis unde este!"
de O.P.    |    19 Iul 2013   •   09:43

 Cazul lui Omar Hayssam a fost o premieră în România. Un subiect controversat a fost cel legat de modul în care Omar Hayssam a părăsit România. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că acesta a plecat din ţară într-o navă care transporta oi, iar Omar Hayssam a spus că de fapt a plecat din ţară "ca un domn", prin aeroport, fără probleme.
  
Hayssam a fost operat de cancer de colon, iar la şedinţa de judecată în urma căreia s-a dispus eliberarea sirianului din motive medicale procurorul a depus concluzii de admitere a cererii acuzatului, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea.
  
La 26 aprilie 2006, Hayssam fost eliberat din arest, iar în 30 iunie a fugit din România. Şefii serviciilor de informaţii şi procurorul general al României şi-au dat demisia din cauza scandalului mediatic generat de fuga lui Hayssam.
  
Preşedintele Traian Băsescu declara, în 9 februarie 2011, la TVR, că Omar Hayssam "este bine-merci" şi nu mai are cancer. Preşedintele preciza că partea română ştie unde se află acesta pentru că este subiect de discuţie cu partea siriană. "Ştim precis şi unde este, şi e bine-mersi, sănătos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era când l-a operat unul din medicii faimoşi ai patriei", spunea atunci Băsescu.
  
Tratatul de extrădare între România şi Siria a fost ratificat la jumătatea lui 2012.
  
Actualul director al SRI, George Maior, declara, în februarie 2013, că Omar Hayssam este încă în detenţie în Siria.

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close