Antena 3 CNN Actualitate Cazul milionului de euro furat din Ploieşti: Principalul suspect, un tânăr de 16 ani, prins la el acasă

Cazul milionului de euro furat din Ploieşti: Principalul suspect, un tânăr de 16 ani, prins la el acasă

Cazul milionului de euro furat din Ploieşti: Principalul suspect, un tânăr de 16 ani, prins la el acasă
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Ian 2011   •   21:53

Unul dintre cei suspectaţi că a furat un milion de euro dintr-o casă din Ploieşti, despre care poliţiştii ştiau că se află în Italia, a fost prins, marţi seară, într-o locuinţă din Valea Călugărească, anunţă Mediafax. Tânărul de 16 de ani va fi prezentat instanţei de judecată.

Suspectul principal în cazul jafului de un milion de euro de la Ploieşti, un tânăr de 16 ani, a fost prins marţi seară. Acesta nu a ţinut cont de faptul că poliţiştii erau pe urmele lui şi s-a întors la casa în care a ascuns 27.000 de euro. Preţ de câteva zile a fost un om bogat. Chiar şi în momentul reţinerii avea în buzunare 120.000 de euro.

Tânărul a fost ridicat  chiar din faţa casei sale, aflată în satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Prahova, Radu Dan. El a fost dus la audieri la sediul IPJ Prahova.

În momentul reţinerii, suspectul a declarat că s-a dus acasă pentru a vede care e situaţia, dacă este căutat sau nu, şi că avea de gând să fugă din ţară după aceea.

Anterior, poliţiştii au găsit la el acasă două pistoale-brichetă, folosite la jaf, şi 27.000 de euro. Asta deşi mama lui susţine că ea n-a primit niciun euro din uriaşa pradă. În plus, tânărul reţinut nu ştia suma exactă pe care o furase.



Anchetatorii din acest caz au descoperit, în urma descinderilor făcute, 30.000 de euro în pereţii a două locuinţe din comuna prahoveană Valea Călugărească, satul Rachieri. Banii au fost ascunşi între plăcile de polistiren care izolau termic casele şi pereţii de beton ai construcţiilor, potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, chestorul Sorin Oprea.

Acesta a precizat că proprietarii celor două case sunt, în prezent, audiaţi de anchetatori cu privire la provenienţa banilor. Ei sunt incluşi în cercul de suspecţi.

De asemenea, şeful Poliţiei Prahova a declarat că toate persoanele la care au ajuns sume de bani provenind din acest furt au fost incluse în cercul de suspecţi al anchetatorilor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova a precizat că suspectul va fi prezentat procurorilor şi apoi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

În afara celor patru persoane care în noaptea de duminică spre luni au fost oprite în Vama Nădlac şi trimise în Prahova, alte opt persoane au fost incluse în cercul de suspecţi al anchetatorilor. Poliţiştii presupun că la aceste persoane au ajuns diverse sume de bani din totalul de un milion de euro. Niciun alt suspect nu a fost arestat în acest caz cu excepţia lui Viorel Gheorghe, care a fost oprit în Vama Nădlac şi care a fost arestat preventiv de judecătoria Ploieşti sub acuzaţia de tâlhărie.

Valentin Gheorghe este acuzat că a furat 10.000 de euro de la unul dintre autorii respectivului jaf. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Ploieşti, citat de Mediafax, în perioada 14-16 ianuarie, autori necunoscuţi au sustras dintr-o locuinţă din Ploieşti suma de 1,1 milioane de euro, iar în perioada 17-18 ianuarie Gheorghe Viorel, împreună cu alte persoane, l-au urmărit pe unul dintre presupuşii autori ai furtului şi l-au tâlhărit, sustrăgându-i suma de 10.000 de euro.

×
Subiecte în articol: suspecţi jaf Ploiești
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close