x close

Cazul minorei din Galați ia amploare! Avocatul Poporului s-a autosesizat privind intervenția Poliției

05 Aug 2019   •   17:30
Cazul minorei din Galați ia amploare! Avocatul Poporului s-a autosesizat privind intervenția Poliției Foto: pixabay.com

Avocatul Poporului a anunţat, luni, că s-a autosesizat în cazul poliţiştilor de la Galaţi, bănuiţi de neglijenţă faţă de o minoră care avea nevoie de ajutor. 

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la incidentul de la Galaţi, în care doi poliţişti sunt bănuiţi de neglijenţă în cazul unei minore dintr-un centru de plasament, care se afla pe stradă în stare de şoc, cu sânge pe picioare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor", se precizează într-un comunicat.

Conform aceleiaşi surse, în urma sesizării din oficiu se vor face face demersuri către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, Avocatul Poporului urmând să informeze opinia publică asupra rezultatului cercetărilor.

Citește Și Cazul de la Galați explodează. A fost depistat adolescentul de 15 ani care ar fi avut legătură cu minora ignorată de polițiști, după ce a fost surprinsă într-o baltă de sânge

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Galati avocatul poporului minora Politie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati