Antena 3 CNN Actualitate Cazul Perla zguduie din temelii Ministerul de Interne. Schimbare de situaţie în cazul ucigaşului

Cazul Perla zguduie din temelii Ministerul de Interne. Schimbare de situaţie în cazul ucigaşului

Cazul Perla zguduie din temelii Ministerul de Interne. Schimbare de situaţie în cazul ucigaşului
Sursa foto: foto: antena3.ro
12 Mar 2012   •   20:53

Schimbare de situaţie în cazul măcelului de la coaforul Perla. Gheorghe Vlădan şi-a retras recursul la decizia de arestare, după ce a ajuns la concluzia că este "totul foarte clar". În timp ce specialiştii vor să afle dacă Vlădan a avut discernământ sau nu, ancheta Ministerului de Interne la policlinică a scos la iveală nereguli grave.

In urma investigatiilor facute s-au constatat mai multe neregulile găsite în cazul angajării lui Gheorghe Vlădan în cadrul M.A.I. Potrivit lui Berca, în 2007, când Vlădan a fost încadrat ca agent de poliţie, de la dosarul bărbatului lipsea fişa postului. Mai mult, deşi a fost angajat ca şofer de ambulanţă el nu deţinea permis de conducere categoria D.

Tot raportul întocmit de Corpul de Control al MAI a fost trimis Parchetului General pentru investigaţii. În situaţia în care acuzaţiile se confirmă cercetările ar putea fi extinse şi pentru angajaţi ai clinicii MAI.
 
Gheorghe Vlădan a fost protejat pe tot parcursul zilei de gardieni şi poliţişti. Două autospeciale au fost postate în faţa Curţii de Apel Bucureşti pentru a acoperi intrarea. Odată ajuns în sală, Gheorghe Vlădan a schimbat foaia.

Bărbatul s-a întors apoi la Spitalul Penitenciar Jilava acolo unde este internat pentru efectuarea expertizei psihologice care ar trebui să demonstreze dacă a avut sau nu discernământ la momentul crimelor. Azi a avut prima întâlnire cu psihologii la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Specialiştii i-au pus mai multe întrebări despre familie, despre reacţii în momentele grele ale vieţii, dar şi despre clipele de la coafor. O oră au durat testele.

După ce Gheorghe Vlădan a fost arestat, multe dintre victimele sale din trecut ies la lumină.

Între timp, cazul de la Perla zguduie Ministerul de Interne din temelii. Şefii poliţiei au chemat la verificări toţi angajaţii care şi-au cumpărat arme letale. Preşedintele Treaian Băsescu a cerut chiar introducerea subiectului pe ordinea de zi a CSAT.

Traian Igas, fost ministru de Inerne: "După 2000 incoace au fost angajaţi peste 60 de mii de oameni din sursă externă, deci vorbim de 60 de mii in ultimii 12 ani."

Traian Băsescu a cerut analizarea resurselor umane de la interne după ce Gheorghe Vlădan a fost angajat ca poliţist deşi era un simplu şofer. Acest statut i-a dat şi dreptul de a purta o armă.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close