Antena 3 CNN Actualitate Cazul prezentatoarei Magda Vasiliu produce efecte în sistemul sanitar

Cazul prezentatoarei Magda Vasiliu produce efecte în sistemul sanitar

Cazul prezentatoarei Magda Vasiliu produce efecte în sistemul sanitar
12 Aug 2017   •   10:56

Se doreşte eliminarea avizului direcţiei sanitare publice (DSP) pentru certificatele de concediu medical eliberate persoanelor care însoţesc copilul bolnav în străinătate, în urma unei autorizări a Ministerului Sănătăţii de a efectua tratament medical, potrivit CNAS.

Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate (CNAS) a transmis un comunicat de presă în care redă principalele măsuri de debirocratizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate.

„Pentru situaţiile în care părintele însoţeşte copilul la tratament într-o altă ţară, cu autorizarea prealabilă a Ministerului Sănătăţii sau a CNAS, cadru legal va fi modificat astfel încât certificatul de concediu medical pentru părintele însoţitor să poată fi eliberat, pe baza unor documente justificative, unei rude de gradul întâi sau unei persoane împuternicite în acest sens. Atât documentele pe baza cărora se va elibera certificatul medical, cât şi certificatul medical vor putea fi transmise în format electronic sau pe suport hârtie”, conform sursei citate.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Magda Vasiliu sistemul sanitar CNAS
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close