Antena 3 CNN Actualitate Cazul Ridzi: Scena de la Costineşti, pentru care MTS a plătit 75.000 de euro, a aparţinut MTV!

Cazul Ridzi: Scena de la Costineşti, pentru care MTS a plătit 75.000 de euro, a aparţinut MTV!

Cazul Ridzi: Scena de la Costineşti, pentru care MTS a plătit 75.000 de euro, a aparţinut MTV!
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
23 Iun 2009   •   16:55

Scena de la Costineşti, unde Ministerul Tineretului şi Sporturilor (MTS) a organizat un eveniment la data de 2 mai, a costat 75.000 de euro din bani publici, potrivit contractului dintre MTS şi o firmă organizatoare. Scena care a costat MTS 75.000 de euro din bani publici e formată dintr-o serie de scânduri, grupate pe plajă. Aceeaşi scenă care a costat MTS 75.000 de euro din bani publici ar fi putut să nu fie utilizată, deoarece MTS mai deţinea o scenă, ceva mai performantă decât scândurile folosite la Costineşti, pentru care Ministerul plătise acum doi ani 129.000 de euro! Stupoare însă: potrivit redactorului şef al gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, care citează reprezentantul Pro TV în discuţiile care au avut loc marţi la CNA, scena pentru care MTS a decontat 75.000 de euro din bani publici nu a aparţinut MTS, ci televiziunii MTV! Între timp, Parlamentul se străduieşte să înceapă o comisie de anchetă în cazul banilor publici folosiţi de ministrul Tineretului şi Sporturilor, Monica Iacob-Ridzi, iar premierul Emil Boc promite că în Guvernul pe care îl conduce nimeni nu va fi mai presus de lege. Deocamdată, nimeni nu demisionează şi nu este demis. "Romania, Land of Choice", desigur.



1. Scena de la Costineşti a costat MTS 75.000 de euro, potrivit documentelor publicate de Gazeta Sporturilor şi de redactorul şef Cătălin Tolontan, pe blogul său. Mai exact: 310.651 RON. În condiţiile în care, potrivit aceloraşi surse, o astfel de scenă ar fi putut fi închiriată pentru două zile cu cel mult 3.000 de euro.



2. Achiziţia scenei de la Costineşti, pentru care MTS a plătit 75.000 de euro din bani publici, nu se justifica, deoarece MTS achiziţionase deja acum doi ani o scenă performantă, pentru care plătise 129.000 de euro, potrivit unei anchete publicate de Jurnalul Naţional. Potrivit aceleiaşi surse, rata lunară pentru scena achiziţionată de MTS acum doi ani este de 1.955 de euro.


3. Scena de la Costineşti, pentru care MTS a plătit 75.000 de euro din bani publici, nu a aparţinut MTS ci MTV, potrivit lui Cătălin Tolontan, care citează reprezentantul Media Pro la CNA. Potrivit acestuia, evenimentele muzicale care au avut loc la Costineşti în data de 2 mai ar fi fost organizate şi plătite (inclusiv scena!) de MTV, care s-a ocupat inclusiv de scena pe care au avut loc concertele. Cu alte cuvinte, dacă ar fi să credem această ultimă variantă, scena de la Costineşti nu a costat nimic MTS, deşi s-au decontat pe ea 75.000 de euro, din bani publici.

CĂTĂLIN TOLONTAN, ÎN EMISIUNEA "LA ORDINEA ZILEI"


4. Emil Boc susţine că în Guvernul pe care îl conduce nimeni nu este mai presus de lege. În schimb, nu spune nici un cuvânt despre scena de la Costineşti.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan monica iacob ridzi
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close