Antena 3 CNN Actualitate Cazul șocant care a dus la înființarea Barnevernet. Renate Weber face dezvăluiri uluitoare

Cazul șocant care a dus la înființarea Barnevernet. Renate Weber face dezvăluiri uluitoare

Cazul șocant care a dus la înființarea Barnevernet. Renate Weber face dezvăluiri uluitoare
Sursa foto: Foto:pixabay.com
14 Ian 2016   •   20:10

Bazele Barnevernet sunt șocante. Un scandal uriaș a izbucnit în Norvegia în urmă cu 25 de ani, când o fată și-a omorât tatăl, ajutată de prietenul ei. De mică, fata era jucată la cărți. Când pierdea, tatăl o dădea prietenilor săi. Scandalul a dus la înființarea aceste instituții care are ca scop bunăstarea copilului.

Europarlamentara Renate Weber a vorbit despre acest subiect, pentru dcnews.ro. Ea a precizat un fapt foarte important: Barnevernet este un serviciu externalizat, privat, care primește un buget aferent pentru fiecare caz de copil luat din familie. 

"În 1991, în Norvegia a fost un foarte mare scandal, când, anchetându-se o adolescentă și prietenul ei care îl omorâseră pe tatăl ei, s-a descoperit că această fată toată copilăria ei fusese abuzată de tatăl ei care, pur și simplu, o juca la cărți cu prietenii lui. De câte ori pierdea, fata era trofeul sexual al partenerilor lui de joc. Se întâmpla într-o zonă rurală, îndepărtată, de prin nord. În acel moment, scandalul a fost foarte mare în Norvegia. În 1992, a fost dată o lege privind bunăstarea copilului și pe baza acestei legi a fost înființată această instituție (n.r. Barnevernet), care așa se numește de fapt, instituția pentru bunăstarea copilului”, a spus Renate Weber.

Petiție pentru salvarea copiilor familiei Bodnariu. Semnează și tu!

Citește articolul complet pe dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: Renate Weber Cazul Bodnariu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close