Antena 3 CNN Actualitate Cazul şocant, în care o fetiţă a murit după ce a căzut pe gheaţă, arată slăbiciunea mortală a sistemului sanitar

Cazul şocant, în care o fetiţă a murit după ce a căzut pe gheaţă, arată slăbiciunea mortală a sistemului sanitar

Cazul şocant, în care o fetiţă a murit după ce a căzut pe gheaţă, arată slăbiciunea mortală a sistemului sanitar
de O.P.    |    16 Ian 2013   •   05:36

 Fata de 4 ani din Bistriţa, care a murit după ce a fost plimbată între spitale, putea fi salvată.  Specialiştii susţin că un diagnostic pus corect la prima internare ar fi evitat apariţia complicaţiilor în acest caz, fiind vorba despre o entorsă şi o luxaţie.  

Chiar dacă medicii au încercat într-un final să o opereze, infecţia se răspândise deja iar fetiţa era prea slăbită pentru a face faţă intervenţiei chirurgicale.  

Medicii susţin că fata a ajuns la spitalul din Cluj Mult prea târziu. Timp de două săptămâni, copila a fost plimbată între spitale. După ce a căzut pe gheaţă a ajuns iniţial la urgenţă la Spitalul Orăşenesc din Năsăud.

Apoi a ajuns la spitalul din Bistriţa, unde copilul a primit alt diagnostic şi alte recomandări. Medicii bistriţeni au trimis-o acasă după consult. Cum starea de sănătate a fetei s-a deteriorat în continuare, părinţii au decis să revină la spitalul din Năsud, unde au dat peste un medic ortoped.

Infecţia s-a răspândit sub gipsul pus de medic. Părinţii au decis să ia măsuri urgent. Pentru că nu au mai ştiut ce să facă, părinţii s-au dus până la spitalul din Cluj. Aici au aflat că dacă diagnosticul iniţal ar fi fost pus corect, copila ar fi rămas în viaţă.

Este al doilea caz de moarte suspectă în spital, de la începutul anului până acum. Un bărbat a decedat zilele trecute după ce căzut pe gheaţă iar medicii l-au tratat cu calmante si au decis ulterior să îl opereze.




×
Subiecte în articol: sistem sanitar
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close