Antena 3 CNN Actualitate Cazul Trancă. Achitare pentru viol şi patru ani cu suspendare pentru tentativă de omor

Cazul Trancă. Achitare pentru viol şi patru ani cu suspendare pentru tentativă de omor

Cazul Trancă. Achitare pentru viol şi patru ani cu suspendare pentru tentativă de omor
Sursa foto: Tranca
26 Feb 2009   •   14:36

Instanţa Tribunalului Bucureşti l-a achitat pe medicul Răzvan Trancă pentru acuzaţiile de viol a Andreei Mocanu, anunţă Mediafax. Acesta a fost condamnat, însă, la patru ani cu suspendare pentru tentativă de omor calificat şi va fi nevooit să-i plătească victimei daune morale de 50.000 de lei.
Judecătorii tribunalul Bucureşti l-au achitat pe Trancă, pentru viol, pe motiv că fapta nu există. În ceea ce priveşte acuzaţia de tentativă de omor calificat, Trancă a primit patru ani cu suspendare, plus şapte ani termen de încercare.
Doctorul va fi nevoit să-i plătească Andreei Mocanu daune morale de 50.000 de lei. La această sumă se adaugă şi despăgubiri, reprezentând cheltuieli de spitalizare, de 3.542 de lei. Decizia Tribunalul Bucureşti poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
Medicul Răzvan Trancă a fost judecat pentru viol şi tentativă de omor. Doctorul a stat în arest din 17 februarie până în 30 martie 2007, când Curtea de Apel Bucureşti a decis că poate fi judecat în stare de libertate.
Pe 16 februarie 2007, Andreea Mocanu a căzut de la balconul apartamentului doctorului Trancă, situat la etajul şase. Fata a petrecut 15 zile în Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Autorităţile au recoltat probe pentru a stabili dacă a fost victima unui viol. Satunci, secialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală au confirmat că medicul Răzvan Trancă a întreţinut relaţii sexuale cu tânăra.Chioar dacă s-a demonstrat că tânăra a avut rapot sexual, autorităţile au stabilit că nu este vorba de viol.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close