Antena 3 CNN Actualitate România, aproape de 5.000 de cazuri COVID pe zi şi alegeri peste nici două luni. Dr. Alexandru Rafila anunţă dacă se mai poate organiza scrutinul

România, aproape de 5.000 de cazuri COVID pe zi şi alegeri peste nici două luni. Dr. Alexandru Rafila anunţă dacă se mai poate organiza scrutinul

Cazurile noi de coronavirus cresc zilnic, iar România a înregistrat joi un nou record negativ, de 4.902 bolnavi şi 98 de morţi în numai 24 de ore. În plus, peste mai puţin de două luni sunt programate alegerile parlamentare.

România, aproape de 5.000 de cazuri COVID pe zi şi alegeri peste nici două luni. Dr. Alexandru Rafila anunţă dacă se mai poate organiza scrutinul
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    22 Oct 2020   •   15:40

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), spune că noul val de alegeri ar putea avea loc şi în aceste condiţii, în ciuda exploziei cazurilor noi de coronavirus, potrivit romaniatv.net.

Totuşi, şi mai bine ar fi, spune medicul, dacă numărul infectărilor zilnice ar scădea şi ar intra pe o pantă constantă, în contextul acestor alegeri.

Rafila: În 10 -14 zile, vedem dacă putem continua activitatea aproape de normal

"Eu am auzit diverse proiecții, că situația se va stabiliza și vom intra pe un trend descrescător. Cred că dorim cu toții ca acest lucru să se întâmple.

Cred că putem face alegeri dacă acest lucru se va întâmpla, adică dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri și dacă va începe să scadă. În 10 zile, maxim două săptămâni o să vedem ce se întâmplă, dacă putem continua activitatea aproape de normal", a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Alegerile parlamentare sunt programate pentru 6 decembrie 2020.

COVID în România. 22 octombrie 2020, cea mai neagră zi

Grupul de Comunicare Strategică a publicat, joi, noi cifre îngrijorătoare cu privire la bilanțul pandemiei de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore. Astfel avem parte de un nou record negativ astăzi: 4.902 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, 98 de decese și 778 pacienți la ATI.

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 6.163 de morţi.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Femeie salvată din portbagajul unei maşini în flăcări, în Bucureşti
x close