Antena 3 CNN Actualitate Cazurile noi COVID s-au triplat în Europa în ultimele şase săptămâni

Cazurile noi COVID s-au triplat în Europa în ultimele şase săptămâni

Cazurile noi de COVID s-au triplat în Europa în ultimele şase săptămâni, avertizează OMS. Trei milioane de noi infectări au fost confirmate doar săptămâna trecută.

Cazurile noi COVID s-au triplat în Europa în ultimele şase săptămâni
Sursa foto: Gettyimages | Images By Tang Ming Tung
de Ioana Mircea    |    19 Iul 2022   •   20:00

Numărul cazurilor noi COVID s-a triplat în Europa în ultimele 6 săptămâni. OMS atrage atenția că în Europa sunt aproape jumătate din cazurile noi din lume.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut guvernelor europene să întărească urgent monitorizarea virusului, avertizând asupra unei ierni potențial dificile.

Valul provocat de variantele Omicron BA.2 și BA.5, extrem de contagioase, se va intensifica pe măsură ce oamenii vor sta mai mult în interior, în toamnă, a susținut directorul regional al OMS, Hans Kluge.

Relativ scăzute sunt internările la terapie intensivă, a mai adăugat acesta.

Totodată, rata de infecție la oamenii mai în vârstă continuă să crească.

Din cauza Covid mor aproape 3.000 de persoane.

"Pregătirea pentru viitor este mult mai dificilă, dar trebuie abordată urgent. Având în vedere că serviciile de sănătate se află deja sub o presiune enormă, trebuie să se ia măsuri urgente astăzi pentru a se pregăti pentru lunile următoare", a mai adăugat Hans Kluge.

Kluge a mai adăugat faptul că că trebuie crescut gradul de vaccinare în rândul populației generale. Trebuie administrată a doua doză de rapel celor cu risc, iar folosirea măștilor și îmbunătățirea ventilației trebuie promovate în spațiile interne și în transportul public.

"Majoritatea țărilor din regiunea europeană au oprit sau au redus foarte mult supravegherea, creând un unghi mort periculos", a ținut să puncteze directorul regional al OMS, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: director OMS
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close