Antena 3 CNN Actualitate Cazurile de infectare cu virusul West Nile se înmulţesc în ţară

Cazurile de infectare cu virusul West Nile se înmulţesc în ţară

Cazurile de infectare cu virusul West Nile se înmulţesc în ţară
Sursa foto: Foto: silive.com
01 Sep 2010   •   11:19

Doi oameni au murit, iar alţi 8 au fost infectaţi cu virusul West Nile. Numărul celor suspectaţi că ar fi contractat boala se ridică la 80.
Autorităţile au început dezinsecţia în parcuri, ştranduri şi chiar pe străzi. Se impun şi măsuri de protecţie individuale: vestimentaţie adecvată, plase de ţânţari la geamuri şi creme de protecţie.

Cazurile de infectare cu virusul West Nile se înmulţesc în toată ţara. O bătrână din Galaţi a ajuns în comă la spital, după ce a fost înţepată de tânţari.

Alte cazuri au fost confirmate în judeţele Cluj, Tulcea şi Dolj. Totodată, două cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate în judeţul Alba. Pacienţii au fost externaţi după ce s-au simţit mai bine.

Primul decedat din cauza virusului West Nile a fost un bătrân de 79 de ani din comuna Lipniţa, judeţul Constanţa. Cel de-al doilea caz mortal a fost înregistrat în Bucureşti. De altfel, persoanele în vârstă sunt cele mai predispuse la infecţia cu West Nile, iar metodele de tratament sunt limitate.

La Târgu Jiu farmaciile au rămas fără spray-uri şi creme de protecţie. Pentru a evita deschiderea unor focare de infecţie autorităţile au început dezinsecţia zonelor propice dezvoltării ţânţarilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: tantari west nile boala cazuri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close