Antena 3 CNN Actualitate Cazurile de rubeolă din Capitală, în creştere. Aproape 500 de îmbolnăviri, în 43 de şcoli buzoiene

Cazurile de rubeolă din Capitală, în creştere. Aproape 500 de îmbolnăviri, în 43 de şcoli buzoiene

Cazurile de rubeolă din Capitală, în creştere. Aproape 500 de îmbolnăviri, în 43 de şcoli buzoiene
Sursa foto: Foto: enfermedadinfecciosa.wikispaces.com
28 Mar 2012   •   17:52

Aproape 500 de cazuri de rubeolă au fost confirmate, în ultimele săptămâni, la elevi din 43 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, informează Mediafax. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" - 104 - şi la Seminarul Teologic - 75, unde a fost declarat deja focar de boală.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, 481 de cazuri de rubeolă s-au înregistrat în ultimele săptămâni în judeţul Buzău.

Conform sursei citate, alte şcoli din Buzău în care elevii au fost diagnosticaţi cu rubeolă sunt Colegiul Economic, Liceul "Al. Marghiloman" sau Liceul numărul 2, în total această boală fiind confirmată la elevi din 43 de unităţi de învăţământ - 27 de licee şi 16 şcoli generale. Medicul Acsinte a precizat că elevii diagnosticaţi cu rubeolă au forme uşoare şi medii ale bolii.

Începând cu luna ianuarie 2012, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Bucureşti se înregistrează un număr crescând de cazuri de rubeolă. Acest fapt este cauzat, în mare masură, atitudinii rezervate faţă de vaccinări. Categoriile de vârstă predominant afectate în rândul pacienţilor prezentaţi sunt adolescenţii şi tinerii.

Cum se manifestă boala şi ce faci în cazul suspiciunii de rubeolă

Rubeolă se manifestă prin:

- erupţie cutanată pe tot corpul
- mărirea ganglionilor la nivelul cefei şi subraţelor
- simptomele de mai sus pot fi însoţite, sau nu, de febră moderată

Se recomandă ca la apariţia acestor semne să vă adresaţi medicului de familie, pentru precizarea diagnosticului şi recomandări de tratament adecvat. În cazul gravidelor se recomandă ca acestea să se prezinte direct la spitalul de boli infecţioase.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, se recomandă ca persoanele cu rubeolă să rămână la domiciliu, evitând contactele din colectivităţi (creşe, grădiniţe, şcoli, licee, facultăţi, loc de muncă şi locuri aglomerate). Gravidele, în mod special, trebuie să evite contactul cu persoanele cu rubeolă, şi, de asemenea, să evite locurile aglomerate, cu potenţial crescut de contagiune.

Vaccinarea anti-rubeolică se recomandă tuturor persoanelor tinere, nevaccinate şi care nu au trecut prin boală.

Evoluţia numărului de cazuri de rubeolă, la adulţi şi copii, înregistrate la Camera de Gardă a institutului:

  • Ianuarie - 531 cazuri
  • Februarie - 798 cazuri
  • Martie - 622 cazuri

  • ×
    Parteneri
    SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
    x close