Antena 3 CNN Actualitate CCR a decis: Legea referendumului este constituţională dacă asigură participarea a 50% plus 1 din cei înscrişi în liste

CCR a decis: Legea referendumului este constituţională dacă asigură participarea a 50% plus 1 din cei înscrişi în liste

CCR a decis: Legea referendumului este constituţională dacă asigură participarea a 50% plus 1 din cei înscrişi în liste
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    10 Iul 2012   •   14:14

Curtea Constituţională Română a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Update 16.32
- Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern şi nu a iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat, marţi, Curtea Constituţională.

UPDATE 15:40- Guvernul anunţă că va respecta decizia Curţii Constituţionale în cazul Legii referendumului, precizând totodată că este sarcina Parlamentului să pună cât mai repede în acord legislaţia privind referendumul cu decizia luată de Curte.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică Legea referendumului. Prin modificarea adusă de Executiv se revine la forma iniţială a legii în care rezultatele votului unui referendum se validează cu jumătate plus unu din numărul alegătorilor prezenţi la vot.

Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.




×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close