Antena 3 CNN Actualitate CCR a respins sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea bugetului. Zegrean: Astăzi trimitem legea la Preşedinţie, pentru promulgare

CCR a respins sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea bugetului. Zegrean: Astăzi trimitem legea la Preşedinţie, pentru promulgare

de S.T.    |    29 Dec 2014   •   13:13
UPDATE 13.10- Curtea Constituţională a respins sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea bugetului de stat.

"Toate criticile care au fost aduse acestui proiect de lege sunt critici care au mai fost aduse şi altor legi ale bugetului. Se critică faptul că nu s-a depus la termen legea bugetului în Parlament, dar acest fapt nu este sancţionat nici de legea pe care ei (PNL-n.red) o invocă şi nici de Constituţie", a declarat preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

"Nu putem noi să inventăm sancţiuni pentru faptele Guvernului sau ale Parlamentului. (...). Astăzi trimitem legea la Preşedinţie, pentru promulgare", a adăugat el.

Ştirea iniţială:

Soarta bugetului pentru 2015 se decide astazi la Curtea Constituţională. Judecătorii CCR iau în discuţie contestaţia depusă de PNL la legea bugetului de stat. Dacă legea va fi declarată neconstituţională, vom funcţiona după bugetul din 2014.

O primă consecinţă: pensiile nu vor fi indexate, iar alocaţiile nu vor fi mărite.

Dacă judecătorii vor respinge contestaţia liberalilor, legea ar putea ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, înainte de sfârşitul anului.

Şeful statului poate decide retrimiterea bugetului în Parlament, pentru reexaminare, o singură dată.

×
Parteneri
Șeful TikTok, pus la zid și umilit în Congresul SUA
x close