Antena 3 Actualitate CCR amână decizia crucială pe Codurile Penale

CCR amână decizia crucială pe Codurile Penale

22 Mai 2019   •   14:32
CCR amână decizia crucială pe Codurile Penale

UPDATE Judecătorii Curţii Constituţionale au amânat până pe 28 mai, decizia în cazul modificărilor aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Verdictul magistraţilor constituţionali este unul extrem de important în condiţiile în care aceste modificări au generat un val de proteste, controverse, acuzaţiii şi ameninţări.

Potrivit unor surse, schimbările la Codul Penal vor fi declarate constituţionale, în schimb cele privind Codul de Procedură Penală ar putea fi respinse

----------------------------

O parte dintre judecătorii Curții au intrat în ședință.

Magistratii CCR dau miercuri verdictul în cazul modificărilor aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. 

Codul Penal și Codul de Procedură Penală au fost din nou atacate la Curtea Constituțională, atât de parlamentarii opoziției, cât și de președintele Klaus Iohannis.

----------------------------

CCC discută în cursul zilei de miercuri verdictul în ceea ce privește modificările codului penal și a codului de procedură penală.

Surse din Curtea Constituțională  susţin că, în timp ce schimbările la Codul Penal vor fi declarate constituţionale, cele privind Codul de Procedură Penală vor fi respinse, nefiind în acord cu legea fundamentală.

Opoziţia a contestat aceste modificari invocand faptul ca ar slăbi justitia din Romania, favorizand persoanele cu probleme penale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close