Antena 3 CNN Actualitate CCR amână pronunţarea pe sesizarea referitoare la alegerea lui Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului

CCR amână pronunţarea pe sesizarea referitoare la alegerea lui Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului

CCR amână pronunţarea pe sesizarea referitoare la alegerea lui Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului
27 Noi 2019   •   12:29

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 11 decembrie, decizia asupra sesizării referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, au precizat, oficiali ai CCR.

Sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor hotărârii pentru alegerea preşedintelui Senatului, formulată de 33 de senatori, a fost luată prima dată în discuţie în şedinţa din data de 16 octombrie, când CCR a dispus continuarea dezbaterilor la 30 octombrie.

Pe 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a fost ales, în plen, preşedintele Senatului cu 73 voturi "pentru", Alina Gorghiu obţinând 59 de voturi.

În data de 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu, fost ministru de Externe şi membru al ALDE, a fost ales la conducerea Senatului, având şi susţinerea social-democraţilor la acel moment

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: CCR Teodor Meleşcanu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close