Antena 3 CNN Actualitate CCR anunță pe 30 mai decizia privind soarta lui Kovesi la șefia DNA

CCR anunță pe 30 mai decizia privind soarta lui Kovesi la șefia DNA

CCR anunță pe 30 mai decizia privind soarta lui Kovesi la șefia DNA
de S.T.    |    10 Mai 2018   •   13:47

UPDATE 13.45 - CCR anunță pe 30 mai soarta lui Kovesi.

Dezbaterile pe tema conflictului între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA au fost amânate pentru 30 mai, a anunţat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Ministrul Justiției a venit personal la Curtea Constituțională să îşi susţină motivele pentru care şefa DNA trebuie revocată.

Potrivit ministrului, refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, motivat prin lipsa oportunităţii politice, este de natură să creeze un blocaj instituţional.

Tudorel Toader a susţinut că în raportul pe care l-a întocmit a adus argumente de natură juridică şi managerială în favoarea revocării, în timp ce şeful statului a adus argumentul lipsei de oportunitate.

Știrea inițială:

Zi decisivă pentru şefa DNA, în războiul dintre Ministerul Justiţiei şi Preşedinţie, pe motivul revocării acesteia.

Curtea Constituţională judecă azi conflictul constituţional dintre Guvern şi Preşedinte după refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi.

Iniţial, termenul de dezbatere era 20 mai, însă CCR a devansat data pentru 10 mai.

Potrivit unor surse, ar exista o majoritate de 6 la 3 în favoarea admiterii solicitării Guvernului. Alte surse susțin că majoritatea ar fi de 5 la 4.

Astfel, CCR ar putea să decidă, prin votul celor mai mulţi dintre judecătorii constituţionali, că rolul preşedintelui este unul formal şi că acesta este obligat să accepte revocarea procurorului şef al DNA.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close