Antena 3 CNN Actualitate CCR dă o nouă lovitură puternică! Magistrați admiși în DNA și DIICOT doar cu 10 ani de experiență

CCR dă o nouă lovitură puternică! Magistrați admiși în DNA și DIICOT doar cu 10 ani de experiență

Curtea Constituțională dă o nouă lovitură Guvernului. Aceasta a admis cererea făcută de Înalta Curte de Casație și Justiție care a spus că scăderea experienței magistraților din DNA și DIICOT de la 10 la 7 ani, nu corespunde cu legea fundamentală a țării.

CCR dă o nouă lovitură puternică! Magistrați admiși în DNA și DIICOT doar cu 10 ani de experiență
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Mihalache    |    14 Iul 2021   •   12:49

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a avut o reacție puternică înainte de această decizie a Curții Constituționale, o decizie pe care nu și-o dorea și la care nu se aștepta. Acesta spunea că DNA și DIICOT, dacă CCR va admite sesizarea ÎCCJ, vor fi decimate. 

Iată că, de ce s-a temut, s-a și întâmplat. Și asta pentru că astăzi, potrivit unor surse, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cu alte cuvinte, scăderea vârstei de la 10 ani la 7 ani pentru a accede ca procuror la DNA sau DIICOT, este neconstituțională. Asta înseamnă că este nevoie de o vechime de cel puțin 10 ani pentru a deveni procuror în cadrul acestor instituții. 

DNA, DIICOT și Parchetul General au tras, de asemenea, semnale de alarmă chiar înainte de decizia CCR, cu privire la faptul că, dacă aceasta ar fi admisă, ar fi afectată lupta împotriva corupției și împotriva criminalității organizate. 

×
Subiecte în articol: CCR DNA DIICOT
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close