Antena 3 CNN Actualitate CCR: Ordonanţa prin care ICR a trecut în subordinea Senatului, constituţională

CCR: Ordonanţa prin care ICR a trecut în subordinea Senatului, constituţională

CCR: Ordonanţa prin care ICR a trecut în subordinea Senatului, constituţională
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Iul 2012   •   09:15
UPDATE 12.50: Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Horia-Roman Patapievici, a declarat marţi, după anunţarea deciziei Curţii Constituţionale privind OUG nr. 27, că întreaga conducere ICR va demisiona, după rezolvarea unor chestiuni de gestiune.

UPDATE 12.00:
CCR a admis drept constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care Institutul Cultural Român (ICR) a trecut din subordinea Administraţiei Prezidenţiale în cea a Senatului.

Judecătorii au respins sesizarea de neconstituţionalitate a Avocatului Poporului a OUG 27 /2012 privind unele măsuri în domeniul cultural.



Magistraţii Curţii Constituţionale urmează să discute, marţi, sesizarea privind neconstituţionalitatea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care Institutul Cultural Român (ICR) a trecut din subordinea Administraţiei Prezidenţiale în cea a Senatului.
   
Cauza urmează să fie repusă pe rol după ce pe 10 iulie nu s-a întrunit majoritatea necesară.
   
Institutul Cultural Român a fost trecut, prin ordonanţă de urgenţă, în subordinea Senatului.
   
"ICR este transferat de la Preşedinţie la Parlament. (...) Senatul este cel care va avea în subordine ICR. Senatul va organiza alegeri pentru preşedinte. (...) Senatul votează preşedintele ICR', a anunţat, pe 13 iunie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.
   
Premierul Ponta a justificat decizia Guvernului de a trece Institutul Cultural Român de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Parlamentului prin faptul că instituţia era "mult prea politizată" şi a arătat că ICR va fi subordonat Senatului.

×
Subiecte în articol: ICR Institutul Cultural Roman
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close