Antena 3 CNN Actualitate CE a declanşat procedura de infringement pentru 5 zone ale României, din cauza poluării aerului

CE a declanşat procedura de infringement pentru 5 zone ale României, din cauza poluării aerului

CE a declanşat procedura de infringement pentru 5 zone ale României, din cauza poluării aerului
Sursa foto: Foto: financiarul.com
30 Mar 2011   •   17:08

Comisia Europeană a demarat, miercuri, procedura de infringement pentru cinci zone din România, din cauza poluării atmosferice cauzate de pulberile în suspensie, au anunţat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) citaţi de Green Report.

Cele mai poluate oraşe sunt Galaţi, Timişoara, Craiova, Cluj şi nordul ţării, unde au fost înregistrate depăşiri ale limitelor de pulberi în suspensie (PM 10). Şi în Bucureşti sunt depăşiri substanţiale şi frecvente ale limitelor impuse de UE şi OMS pentru concentraţiile de substanţe poluante în aer, arată raportul Ecopolis.

"Astăzi (miercuri - n.r.) a venit avizul de intrare în procedura de infringement. Pentru anul 2008-2009 s-a realizat un raport ce a fost prezentat Comisiei. Rezultatele nu au fost satisfăcătoare şi reprezentanţii CE au solicitat explicaţii suplimentare din partea Ministerului Mediului”, a declarat comisarul general al GNM, Silvian Ionescu. Autorităţile române au 60 de zile la dispoziţie pentru a clarifia rezultatele raportului.

Citeşte mai multe detalii pe Green-Report.ro.




×
Subiecte în articol: CE România
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close