Antena 3 CNN Actualitate Ce a declarat premierul Victor Ponta despre ANAF

Ce a declarat premierul Victor Ponta despre ANAF

Ce a declarat premierul Victor Ponta despre ANAF
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Sep 2015   •   12:26
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Agenția Națională de Administrare Fiscală a început să lucreze din ce în ce mai eficient, dar legătura directă pe care o are cu Ministerul Finanțelor duce încă la multă birocrație și "întârzie", scrie Agerpres.

"ANAF, din punctul nostru de vedere și al rezultatelor pe care le vedeți, a trecut de perioada aceea, 2013, când cu sprijinul Băncii Mondiale am făcut o amplă restructurare. A început să lucreze din ce în ce mai eficient, aduce mai mulți bani. Vreau să continuăm această reformă, în așa fel încât să facem o instituție de sine stătătoare. Încă legătura directă cu Ministerul de Finanțe duce la multă birocrație și întârzie. Vreau să facem un sistem pe care îl au și SUA și alte țări și anume un board stabil, depolitizare și una din instituțiile cele mai eficiente din România", a spus Ponta, la finalul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Întrebat, pe de altă parte, ce taxe și impozite ar urma să fie eliminate mai repede, dacă încasările vor fi la fel de bune pe viitor, Ponta a răspuns că este vorba de taxele și impozitele care s-au amânat, "adică plafonarea la cinci salarii a CASS, scăderea la 5% a impozitului pe dividende, taxa pe construcții speciale, acciza".

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close