Antena 3 CNN Actualitate Ce a însemnat anul 2012 pentru români. Rezultatul care arată situaţia din majoritatea familiilor de la noi din ţară

Ce a însemnat anul 2012 pentru români. Rezultatul care arată situaţia din majoritatea familiilor de la noi din ţară

Ce a însemnat anul 2012 pentru români. Rezultatul care arată situaţia din majoritatea familiilor de la noi din ţară
de O.P.    |    11 Ian 2013   •   06:18

 Românii cumpără produse ieftine şi în cantităţi mai mici. Chiar şi aşa, o bună parte din venit se duce pe mâncare.  Cel mai recent studiu de piaţă arată că 2012 a fost un an mai greu pentru români decât 2011.

Românii resimt încă efectele crizei financiare, aceasta afectând modul în care aleg să-şi împartă şi dimensioneze bugetul. Studiile arată doi din zece au fost nevoiţi să cumpere din cauza sărăciei produse mai ieftine, pe parcursul anului trecut. Iar 34% au cumpărat tot aceleaşi produse, dar în cantităţi mai mici.

Explicabil ţinând cont că patru din zece români spun că situaţia economică actuală a familiei s-a înrăutăţit comparativ cu anul trecut. În special femeile cu vârsta între 45 şi 65 de ani văd mai pregnant o înrăutăţire a situaţiei economice.

Trebuie precizat faptul că din această categorie fac parte cei care nu şi-au permis să cumpere cadouri şi care pentru masa de Crăciun şi-ar fi dorit să cumpere diverse produse alimentare, cum ar fi carnea de porc, pentru care nu au avut bani.

 Majoritatea românilor consideră că în anul 2012 comparativ cu 2011 situaţia economică s-a înrăutăţit.




×
Subiecte în articol: consum cumparaturi
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close