Antena 3 CNN Actualitate Ce a păţit președintele CJ Harghita după ce a refuzat să îndepărteze steagul secuiesc din instituție

Ce a păţit președintele CJ Harghita după ce a refuzat să îndepărteze steagul secuiesc din instituție

Ce a păţit președintele CJ Harghita după ce a refuzat să îndepărteze steagul secuiesc din instituție
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Oct 2016   •   13:45

Președintele Consiliului Județean Harghita a pierdut definitiv procesul în urma căruia a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul instituției și în sala de ședințe. Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins miercuri, 19 octombrie a.c., recursul prin care a încercat să anuleze sentința Tribunalului Harghita.

În luna martie a acestui an Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), al cărei preşedinte este jurnalistul Dan Tanasă, și l-a obligat pe președintele Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul instituției și în sala de ședințe.

Borboly Csaba este obligat acum să pună în executare această sentință definitivă, în caz contrar riscând o nouă acțiune în instanță pentru amendare, precizează Dan Tanasă pe blogul său.

Jurnalistul Dan Tănasă a anunţat recent că va candida la parlamentare. Pe blogul care îi poartă numele, jurnalistul scrie din 2008 despre abuzurile administraţiei publice locale din Covasna şi Harghita şi a câştigat numeroase procese în instanţele din România împotriva autorităţilor publice locale din cele două judeţe.

Din iunie 2014 este preşedinte-fondator al Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC).

 

×
Subiecte în articol: dan tanasa steag secuiesc
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close