Antena 3 CNN Actualitate Ce aduce peste România VARA anului 2014. Meteorologii au anunţat: "Va fi DEOSEBIT de CALD"

Ce aduce peste România VARA anului 2014. Meteorologii au anunţat: "Va fi DEOSEBIT de CALD"

Ce aduce peste România VARA anului 2014. Meteorologii au anunţat: "Va fi DEOSEBIT de CALD"
de O.P.    |    23 Mai 2014   •   10:25

După o primăvară ploioasă, cu temperaturi destul de scăzute, vara se anunţă caniculară. Cel puţin asta au anunţat meteorologii, care au lansat prognoza pentru lunile de vară.

Lunile mai, iunie şi iulie din acest an vor fi mai călduroase şi mai uscate decât în mod normal, potrivit unei estimări sezoniere realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF).Potrivit meteorologilor, în lunile mai, iunie şi iulie, în sud estul Europei vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit și vor predomina intervalele cu presiunea atmosferică ridicată, ceea ce înseamnă o vreme mai uscată şi temperaturi peste cele normale.

MAI 2014

Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta in general valori apropiate de mediile climatologice, iar in vestul, centrul si estul tarii acestea pot inregistra o tendinta spre excedent.

IUNIE 2014

Regimul termic va fi in general apropiat de normalul climatologic in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand sud-estul, vestul si local in sudul tarii unde valorile termice se pot situa peste cele normale.

Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de medii le lunare in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului acestea se vor situa in general sub valorile normale.

IULIE 2014

Temperatura aerului va prezenta valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a regiunilor, iar in centrul si nordul teritoriului acestea vor fi apropiate de normal.

Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului.

×
Subiecte în articol: meteo vremea vara canicula
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un tren s-a blocat aproape de Bucureşti. Oamenii au stat în câmp, fără apă
x close