Antena 3 CNN Actualitate Ce amendă primeşti dacă nu depui declaraţia fiscală 200

Ce amendă primeşti dacă nu depui declaraţia fiscală 200

Ce amendă primeşti dacă nu depui declaraţia fiscală 200
Sursa foto: sursa foto: Agerpres
11 Mai 2017   •   19:08

Termenul de depunere al declaraţiei 200 este data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului, conform Ordinului Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală (ANAF) nr. 3695/27.12.2016.

Nedepunerea formularului 200 – „Declaraţiei privind veniturile realizate din România” în termenul legal se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei.

Declaraţia 200 se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în România, din:

a) activităţi independente;

b) cedarea folosinţei bunurilor, cu excepția veniturilor din arendă;

c) activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real;

d) piscicultură și/sau silvicultură;

e) transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar;

f) jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker;

g) alte surse, pentru care contribuabilii au obligaţia depunerii declaraţiei.

Prin aceasta declaratie se comunica administratiei financiare rezultatul obtinut de persoana fizica care a desfasurat activitati indpemdnete in anul fiscal incheiat la 31 decembrie 2016.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close