Antena 3 CNN Actualitate Ce angajaţi ai Primăriei primesc salariul săptămâna viitoare

Ce angajaţi ai Primăriei primesc salariul săptămâna viitoare

Ce angajaţi ai Primăriei primesc salariul săptămâna viitoare
12 Sep 2015   •   16:20

Peste 20.000 de bucureşteni nu ştiu dacă îşi vor primi salariile la timp luna aceasta. 

 
Este vorba despre angajaţii de la Primăria Capitalei, pentru care nu are cine să semneze ştatele de plată. Primarul Sorin Oprescu află abia luni dacă va fi eliberat din arest şi îşi poate relua funcţia. 
 
Viceprimarul Cornel Pieptea a anunţat pe Facebook că, deocamdată, s-au găsit soluţii doar pentru plata salariaţilor RATB săptămâna viitoare.
 
Potrivit viceprimarului Gabriel Pieptea, s-au găsit pănă acum soluţiile pentru plata integrală a anagajaţilor RATB, mai ales că de luni începe noul an şcolar şi autorităţile nu vor să aibă probleme cu transportul în Capitală. 
 
Pe de altă parte, angajaţii RADET vor primi doar o parte din salarii săptămâna viitoare. În lipsa semnăturii Primarului General Sorin Oprescu, aflat acum în arest, acestea au fost singurele soluţii care pot fi aplicate. Cei care lucrează la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Centrului Cultural Palatele Brâncovenești dar şi cei din aparatului propriu al Primăriei Capitalei nu își vor primi salariile la timp. Vorbim aici despre despre despre aproximativ 1.300 de angajați. 
 
Viceprimarul susţine că până la sfârșitul săptămânii viitoare s-ar putea rezolva şi problema acestora. 
 
Sorin Oprescu află luni dacă rămâne în arest preventiv. În cazul în care nu va fi eliberat, Prefectul va emite ordinul de suspendare în funcţie, iar atunci consiliul general va putea alege un primar interimar. PNL, care are majoritate în consiliu, nu s-a decis încă dacă va fi din acest partid, sau va susţine un social-democrat, având în vedere că viceprimarul Cornel Pieptea a anunţat deja că nu îşi doreşte această funcţie. 
 

×
Subiecte în articol: primarie angajati RADET RATB viceprimar
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close