Antena 3 CNN Actualitate Ce ar putea hotărî instanţa în cazul Volkswagen

Ce ar putea hotărî instanţa în cazul Volkswagen

Ce ar putea hotărî instanţa în cazul Volkswagen
29 Sep 2015   •   10:54

Cel mai mare scandal din istoria de aproape opt decenii a Volkswagen ajunge în zona penală. Parchetul General din Germania a început anchetarea fostului manager al companiei, Martin Vintercorn, potrivit TVR.

Şi Belgia ameninţă că va da producătorul german Volkswagen în judecată pentru falsificarea testelor de poluare. Gigantul german riscă procese din partea celor două principale regiuni ale statului federal, Valonia şi Flandra.

Ministrul valon al Mediului a declarat că înşelătoria privind normele de poluare, recunoscută de producătorul german Volkswagen a prejudiciat regiunea belgiană de nu mai puţin de 100 de milioane de euro, bani pe care Valolnia i-a alocat sub formă de prime de mediu pentru vehiculele mai puţin poluante. Cum Volkswagen a beneficiat de asemenea subsidii în ultimii şase ani, ministrul valon se consideră îndreptăţit să acţioneze producătorul în instanţă pentru recuperarea prejudiciului.

Demnitarul a anunţat că se va recurge la teste aleatorii pe vehicule Volkswagen pentru a se stabili în ce măsură indicatorul ecoscore mai are vreo semnificaţie pentru evaluarea impactului automobilului asupra mediului.

Şi în partea de nord a Belgiei, în Flandra, Executivul regiunii se pregăteşte să ceară în instanţă daune producătorului german de autoturisme, de astă dată pentru poluarea aerului de peste 40 de ori mai mare decât datele comunicate oficial. Astfel, dacă indicatorii de poluare ai Flandrei se vor dovedi compromişi, regiunea riscă sancţiuni europene de până la 200.000 de euro pe zi, bani pe care intenţionează să îi recupereze în justiţie de la Volkswagen.

×
Subiecte în articol: scandal Volkswagen
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close