Antena 3 CNN Actualitate Ce au decis azi magistraţii în cazul Astra Asigurări

Ce au decis azi magistraţii în cazul Astra Asigurări

Ce au decis azi magistraţii în cazul Astra Asigurări
26 Oct 2015   •   15:42
Tribunalul București a amânat, pentru 9 noiembrie, luarea unei hotârâri în privința falimentului Astra Asigurări, pentru a se asigura că noul directorat al companiei este înregistrat la Registrul Comerțului, potrivit profit.ro.

Avocatul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a solicitat un termen mai scurt, motivat de faptul că o hotărâre mai rapidă va permite Fondului de Garantare a Asigurărilor (FGA) să înceapă plățile către clienții Astra.

La finele lunii august, ASF a decis închiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială, revocarea administratorului special (KPMG Advisory – n.r.), stabilirea stării de insolvență, declanșarea procedurii de faliment și retragerea autorizației de funcționare a Astra Asigurări, al treilea jucător local după nivelul primelor subscrise în 2014.

Decizia de administrare specială a fost adoptată în februarie 2014 și, conform documentului, conducerea Astra a fost suspendată, atribuțile membrilor Consiliului de Supraveghere și ale Directoratului fiind preluate de KPMG Advisory.

După închiderea procedurii, conducerea asigurătorului a fost preluată de Alin Bucșa - președinte Directorat, alături de Cătălin Chiriac - vicepreședinte și Nicoleta Dinu - membru, conform datelor de pe pagina web a Astra Asigurări. 

ASF a depus cererea de intrarea în faliment a Astra în data de 8 septembrie, după ce acționarii nu au reușit să majoreze capitalul social al asigurătorilor cu 425 milioane de lei.

Deținută de omul de afaceri Dan Adamescu și având aproape douiă milioane de clienți, Astra a devenit liderul pieței asigurărilor în 2010 și a ocupat această poziție până în 2013.

La finele anului 2014, compania a coborât pe locul trei, fiind devansată de Allianz-Țiriac și Omniasig.

În 2014, piața asigurărilor generale și de viață din România a scăzut cu 0,5%, la 8,09 miliarde de lei, potrivit datelor ASF.

Cu o cotă de 9,52%, Astra a subscris prime de 777,24 milioane de lei în 2014, în scădere cu 16,6% față de anul precedent.

După pierderi de 917,3 milioane de lei în 2013, societatea a înregistrat un profit net 30,7 milioane de lei.

Principalele clase de asigurări în portofoliul Astra sunt RCA - 463,36 milioane de lei, CASCO - 150,6 milioane de lei, bunuri - 64,98 milioane de lei și medicale - 63,7 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: astra asigurari
Parteneri
Cod galben de lapoviță și ninsoare, în jumătate din țară!
x close