Antena 3 Actualitate Ce categorii de elevi trebuie să prezinte adeverinţele medicale

Ce categorii de elevi trebuie să prezinte adeverinţele medicale

de Gabriel Dano    |    10 Sep 2020   •   07:00
Ce categorii de elevi trebuie să prezinte adeverinţele medicale
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti şi Ilfov, Sandra Alexiu, atrage atenţia că părinţii solicită în mod excesiv adeverinţe pentru ca elevii să poată merge la şcoală. În aceste condiții, medicii sunt asaltați și recunosc că le va fi foarte dificil sa acopere toate cererile.

„Avem o avalanşă de solicitări, va fi dificil să acoperim toate cererile”, spune Sandra Alexiu de la Asociaţia Medicilor de Familie. Astfel, reprezentanții medicilor subliniază că au nevoie de adeverinţe medicale doar elevii care încep un nou ciclu şcolar.

De asemenea, avizul epidemiologic are o valabilitate de 24 de ore, în zilele lucrătoare, şi 72 de ore, dacă se eliberează vineri, ceea ce înseamnă că va fi dificil să fie acoperite toate cererile părinţilor.

„Avizul epidemiologic la începerea şcolii se dă numai când începe un nou ciclu şcolar. Atunci când copilul intră la şcoală, când intră în ciclul gimnazial, când intră în liceu şi facultate. Deci, doar de patru ori. Odată ce a intrat în şcoală, se presupune că fiecare şcoală şi fiecare grădiniţă beneficiază de un contract cu un medic şcolar şi aceştia vor controla copiii când intră.

Noi ne confruntăm în fiecare început de an şcolar cu această avalanşă de solicitări pentru că nu ne dezobişnuim de acest reflex să cerem hârtii”, spune preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov, Sandra Alexiu, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: aviz epidemiologic

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close