Antena 3 CNN Actualitate Ce creșteri salariale se acordă la data de 1 iulie

Ce creșteri salariale se acordă la data de 1 iulie

Ce creșteri salariale se acordă la data de 1 iulie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    06 Apr 2017   •   20:49

Soldele de funcţie ale personalului militar se majorează cu 20% de la 1 iulie, comparativ cu nivelul din martie 2017, iar salariile de funcţie ale poliţiştilor vor creşte cu 5%, a declarat joi, la Sinaia, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

„La data de 1 iulie 2017 se acordă următoarele creşteri salariale: soldele de funcţie ale personalului militar se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru martie 2017, salariile de funcţie ale poliţiştilor cresc cu 5% faţă de nivelul acordat pentru martie 2017. Salariile de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei locale intră în plată începând cu 1 ianuarie 2018. De la 1 ianuarie sunt următoarele creşteri salariale: medici şi asistente, ce intră cu toată creşterea (...) salariile de bază pentru personalul didactic din învăţământ se majorează cu 50% faţă de decembrie 2017, salariile de bază, solde de funcţie, salariile de funcţie, indemnizaţiile de încadrare ale personalului salariat se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat în decembrie 2017. Indemnizaţiile lunare pentru funcţia de demnitate publică se stabilesc pe baza coeficienţilor şi a salariul minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare. În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, solde de funcţie, salarii de funcţie, indemnizaţii de încadrare reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul prevăzut de lege pentru 2022 şi cel din decembrie 2018”, a explicat Olguţa Vasilescu.

Aceasta a precizat că, în situaţia în care la data intrării în vigoare a legii salariile de bază, soldele de funcţie etc sunt mai mari decât cele prevăzute în anexele legii pentru 2022 sau devin ulterior, ca urmare a majorărilor, se acordă cele prevăzute pentru anul 2022.

Potrivit ministrului Muncii, sporurile în noua la lege a salarizării unitare nu au fost tăiate, însă au fost plafonate la un nivel de 30%.

„Toate sporurile care erau înainte în lege se vor regăsi şi în această nouă lege, diferenţa este că s-au plafonat la ordonatorul de credite la 30%. Asta ca să oprim sarabanda care a dus în unele instituţii publice la o anvelopă de 70 - 80% sporuri, dar în acelaşi timp în cadrul instituţiei pe toată anvelopa trebuie să fie 30%. Un poliţist care lucrează în stradă poate ajunge la sporuri de 70 - 80%, dar cei care stau la birou şi personalul contractual va trebui să aibă sporuri mai mici”, a adăugat Vasilescu.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close