Antena 3 CNN Actualitate Ce documente ar vrea să transmită Parchetul general către Curtea Constituţională

Ce documente ar vrea să transmită Parchetul general către Curtea Constituţională

Ce documente ar vrea să transmită Parchetul general către Curtea Constituţională
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Aug 2012   •   12:37

Parchetul instanţei supreme a transmis în 9 august Curţii Constituţionale că poate să pună la dispoziţie listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor, în original, folosite la referendum, dar până în prezent CC nu a formulat solicitări în acest sens, scrie Mediafax.
   
"La data de 09.08.2012, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis Curţii Constituţionale adresa prin care ne-am exprimat disponibilitatea de a-i pune la dispoziţie listele  electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, utilizate la Referendumul naţional din data de 29.07.2012, astfel cum au fost ridicate, conform procedurilor derulate în cadrul dosarului cu acest obiect, aflat pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică. Până în prezent nu au fost  formulate solicitări de către Curtea Constituţională", se arată într-un comunicat de presă remis marţi de PICCJ.
   
Surse oficiale au declarat, anterior, că CC a primit de la Parchetul instanţei supreme o informare privind ancheta desfăşurată în cazul listelor electorale.
   
Conform surselor citate, la Curte nu au sosit documente de la Parchet, ci doar o informare legată de ancheta care priveşte şi listele electorale.
   
Pe de altă parte, surse oficiale au relatat că judecătorii CC discută, în deschiderea şedinţei de marţi, care a început în urmă cu puţin timp, despre erata trimisă la Monitorul Oficial şi despre adresele transmise Guvernului în legătură cu referendumul din 29 iulie.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close