Antena 3 CNN Actualitate Ce este Hemofilia, boala care ar fi apărut ca efect al vaccinului Pfizer în unele cazuri

Ce este Hemofilia, boala care ar fi apărut ca efect al vaccinului Pfizer în unele cazuri

Trei cazuri de Hemofilie, o afecțiune gravă a sângelui, au fost raportate în Franța, în cazul unor persoane vaccinate anti-COVID-19 cu serul de la Pfizer. Hemofilia face ca sângele să nu se coaguleze normal. Astfel, persoana în cauză are sângerări necontrolabile, care pot avea loc spontan sau în urma unor traumatisme minore.

Ce este Hemofilia, boala care ar fi apărut ca efect al vaccinului Pfizer în unele cazuri
de Gabriel Dano    |    24 Mai 2021   •   18:33

Hemofilia duce la sângerare excesivă, prelungită, fără tendinţa de sistare. Hemoragiile pot fi interne, în articulații și mușchi sau externe, cauzate de tăieturi minore, intervenții medicale dentare sau traumatisme. În unele cazuri, sângerarea apare cu întârziere după traumatism, sau reapare după o iniţială sistare, scrie Spynews.

Potrivit studiilor în domeniu, hemofilia este o boală de sânge moștenită doar de catre persoanele de sex masculin. În Franța, hemoflia s-a dezvoltat în câteva zile până la o lună, la persoane cu vârsta peste 75 de ani.

„Printre efectele aflate deja sub supraveghere specifică, analiza unui nou caz de hemofilie dobândită în această perioadă, care creşte la trei numărul cazurilor apărute de la începutul vaccinării”, confirmă faptul că acest efect foarte rar este un “semnal potenţial” pentru o monitorizare atentă, notează ANSM.

×
Subiecte în articol: Pfizer
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close