Antena 3 CNN Actualitate Ce face Nicuşor Dan cu banii bucureştenilor. Dezvăluiri despre contractele scandaloase încheiate de primarul Capitalei

Ce face Nicuşor Dan cu banii bucureştenilor. Dezvăluiri despre contractele scandaloase încheiate de primarul Capitalei

Administrația Străzilor, compania din subordinea directă a primarului Nicuşor Dan, a încheiat contracte pe sume fabuloase, pe banii bucureştenilor.

Ce face Nicuşor Dan cu banii bucureştenilor. Dezvăluiri despre contractele scandaloase încheiate de primarul Capitalei
Sursa foto: Nicuşor Dan/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2022   •   22:42

În primăvara acestui an, Administrația Străzilor București, entitatea aflată în coordonarea directă a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, a încheiat de urgență, fără licitație, 6 contracte cu câteva companii private pentru a executa lucrări de semnalizare rutieră orizontală, adică marcaje pe asfalt, plătind pentru 7 luni, peste 5,1 milioane de euro.

La scurt timp însă, aceeași instituție publică a decis să mai cheltuie încă 200.000 de euro pentru a cumpăra propriile autoutilitare care să tragă dungi pe asfalt, împreună cu alte utilaje specifice, precum și o cantitate importantă de vopsea care să fie folosită tot la marcajele rutiere. Asta în condițiile în care, teoretic, firmele contractate să execute aceste lucrări dețin și utilaje și materialele necesare. 

Jurnalul.ro vine cu dezvăluiri incredibile. Una dintre ultimele achiziții mai mult decât interesante, făcute de Administrația Străzilor București a fost declanșată în 05 mai 2022, când instituția în cauză făcea cunoscut faptul că intenționează să cumpere, fără licitație, prin procedură simplificată, o autoutilitară pentru lucru la înălțime și utilaje de marcaj rutier.

Mai concret, o mașină care să execute lucrări de marcaj rutier, două utilaje și o stație de putere. Afacerea scoasă pe SEAP a fost împărțită în două loturi separate.

Pe 9 iunie 2022, pentru primul lot a fost depusă o singură ofertă, aparținând companiei S.C. Bologna Service SRL, care a solicitat un preț de 357.000 de lei fără TVA, făcând Administrației Străzilor un discount de 142.86 lei fără TVA. În aceeași zi între cele două entități a fost încheiat contractul numărul 50/2022, în valoare finală de 428.830 de lei cu TVA inclusă.

Interesant, pentru al doilea lot, constând în mașina de marcaj rutier, Administrația Străzilor invocă tot înregistrarea numeroaselor sesizări cu privire la remedierea defecțiunilor de la semnalizare rutieră orizontală. Tot pe 9 iunie pentru acest lot, a fost primită, de asemenea, o singură ofertă, depusă de S.C Crystal Technologies SRL, în valoare egală cu prețul maxim pe care autoritatea contractantă era dispusă să-l plătească: 578.000 de lei fără TVA.

În acest sens, a fost încheiat contractul având numărul 50/2022, în valoare de 687.820 de lei cu TVA inclusă. Iar lucrurile nu se opresc aici.

În data de 23 iunie 2022, Administrația Străzilor București a mai încheiat un contract. 

Este vorba despre achiziția a 10.020 de kilograme de vopsea albă convențională, a 900 de kilograme de vopsea albastră pentru marcaj, a 210 kilograme de vopsea galbenă pentru marcaj, a 2.100 de kilograme de microbile și a 900 de litri de diluant. Pentru aceasta, autoritatea contractantă a încheiat cu societatea SC SWArco Vicas SRL un contract în valoare de 123.165 de lei fără TVA. 

În aprilie, Administrația Străzilor a încheiat contracte cu firme private pentru a marca străzile de 5,2 milioane de euro.

Toate aceste achiziții au avut loc la scurt timp după ce aceeași Administrație a Străzilor București, a contractat în această primăvară, mai multe firme private care să execute lucrări de semnalizare rutieră orizontală pe străzile din București. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close