Antena 3 CNN Actualitate Ce funcţii importante râvnesc greii din PSD şi PNL. Ce poziţii cheie ar putea ocupa Liviu Dragnea şi Alina Gorghiu

Ce funcţii importante râvnesc greii din PSD şi PNL. Ce poziţii cheie ar putea ocupa Liviu Dragnea şi Alina Gorghiu

Ce funcţii importante râvnesc greii din PSD şi PNL. Ce poziţii cheie ar putea ocupa Liviu Dragnea şi Alina Gorghiu
Sursa foto: Foto: Facebook
02 Dec 2016   •   17:06

Principalii actori politici, candidaţi în alegerile parlamentare, vizează anumite funcţii de conducere fie în viitorul Executiv, fie în Legislativ.

În cazul în care PSD va forma majoritatea parlamentară, iar Liviu Dragnea nu va fi nominalizarea partidului pentru postul de premier, acesta ar putea fi preşedintele Camerei Deputaţilor, susţin surse de la vârful formaţiunii. Postul este însă dorit şi de fostul premier Victor Ponta, care s-a bătut pentru el şi după debarcarea lui Valeriu Zgonea.

În tabăra cealaltă, liberalii o pregătesc pe Adriana Săftoiu pentru fotoliul de şef al Camerei Deputaţilor în cazul în care vor reuşi să facă majoritatea împreună cu USR. De altfel, Săftoiu a prezentat deja public proiectul său de reformare a Parlamentului.

La Senat, postul de preşedinte este dorit de Alina Gorghiu. Şefa liberalilor şi-ar dori să fie al doilea om în stat după Iohannis. Tăriceanu ar vrea să-şi păstreze şi el funcţia dacă nu ajunge premier, iar de la PSD, fotoliul e vânat de Şerban Nicolae.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close