Antena 3 CNN Actualitate Sondaj CURS despre criza politică din România. Cine sunt principalii responsabili, în opinia românilor

Sondaj CURS despre criza politică din România. Cine sunt principalii responsabili, în opinia românilor

În cadrul ediției speciale de la Antena 3, de duminică seara, jurnalistul Adrian Ursu a prezentat, în exclusivitate, ultimul sondaj național CURS.

Sondaj CURS despre criza politică din România. Cine sunt principalii responsabili, în opinia românilor
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    05 Sep 2021   •   20:59

Sociologii de la CURS au făcut o interogare rapidă într-un sondaj de tip CATI pe 853 de subiecți în perioada 3-5 septembrie, în încercarea de a afla care este opinia românilor despre ceea ce se întâmplă acum în țară.

Întrebați dacă au auzit de criza politică dintre PNL și USR PLUS, 88% dintre respondenți au declarat că au aflat de scandalul din coaliția de guvernare, în timp ce 9% au spus că nu ştiu despre această criză.

Întrebați apoi cine este responsabil de această criză, 32% dintre respondenți au spus că principalii vinovați sunt cei de la USR PLUS, în timp ce 31% dintre respondenți au apreciat că principalul vinovat este Florin Cîțu și PNL.

La următoarea întrebare, cum credeți că ar trebui să procedeze PNL, 46% dintre respondenți au declarat că PNL ar trebui să ajungă la o înțelegere cu USR şi să guverneze împreună, în timp ce 22% au apreciat că PNL ar trebui să guverneze minoritar cu sprijinul PSD.

9% au spus că PNL ar trebui să guverneze minoritar cu sprijinul USR PLUS în Parlament, în timp ce 7% au precizat că PNL ar trebui să treacă în opoziție.

Întrebați apoi cum trebui să procedeze USR PLUS, 42% au răspuns că ar trebui să ajungă la o înțelegere cu PLN şi să guverneze împreuna, în timp ce 27% cred că USR Plus ar trebui să sprijine un guvern minoritar PNL.

18% au recomandat ca USR PLUS să treacă în opoziție, în timp ce 5% au considerat că USR ar trebui să formeze un guvern cu alte partide.

Referitor la rezultatul acestei crize, 53% au răspuns că va fi o continuare a formulei actuale de guvernare (PNL, USR PLUS, UDMR), 27% au precizat că la sfârșitul crizei va fi un guvern minoritar PNL, iar 3% au apreciat un guvern PSD.

Întrebați apoi ce partid ar susține dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare,  35% au răspuns că ar vota cu PSD, 20% spun că ar susține PNL, în timp ce 12% spun că ar vota cu AUR. 

 

×
Subiecte în articol: sondaj CURS criza coalitie PNL USR PLUS PSD
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close