Antena 3 CNN Actualitate Ce îi reproșează Dacian Cioloș ministrului demisionar al Culturii. Declarații pe Facebook și din mijlocul protestatarilor din Capitală

Ce îi reproșează Dacian Cioloș ministrului demisionar al Culturii. Declarații pe Facebook și din mijlocul protestatarilor din Capitală

Ce îi reproșează Dacian Cioloș ministrului demisionar al Culturii. Declarații pe Facebook și din mijlocul protestatarilor din Capitală
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook
27 Apr 2016   •   20:52

Premierul Dacian Cioloş, aflat miercuri seara în mijlocul protestatarilor care îl susţin pe ministrul demisionar al Culturii Vlad Alexandrescu, a declarat că modul în care au fost conduse negocierile la Opera Naţională din Bucureşti i-au creat acestuia "o slăbiciune", scrie Agerpres.

"Eu am avut o discuţie cu el de dimineaţă şi el e conştient de asta. Modul cum au fost conduse negocierile la Operă, faptul că deja de două săptămâni se tot numesc şi demit directori şi, în continuare, rămâne acolo tensiune îi creează o slăbiciune, lui, ca ministru", a spus Cioloş.

El a menţionat că i-a propus lui Alexandrescu să găsească "o formă" prin care să continue "colaborarea, cel puţin pe Cuminţenia Pământului pe care şi-a început el proiectul".

Cioloş a promis că reformele începute vor fi continuate de noul ministru al Culturii.

"Eu vă garantez că oricine va fi numit ministru al Culturii după aceea, proiectele pe care el le-a început le va continua (..) Propunerile de reformă vor continua", a spus premierul.

Dacian Cioloș a scris și pe Facebook un mesaj în care vorbește despre ”șirul de decizii grele și tensiuni acumulate” care au făcut ca ”procesul de reformă pe care Vlad l-a încercat la Operă să nu meargă în direcția pe care am dorit-o cu toții”.

”Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, şi-a depus mandatul astăzi cu speranța că gestul său va contribui la detensionarea situației de la Opera Națională. Din păcate, un șir de decizii grele și tensiuni acumulate de-a lungul timpului au făcut ca procesul de reformă pe care Vlad l-a încercat la Operă să nu meargă în direcția pe care am dorit-o cu toții. Reforma, atitudinea modernă, performanța în instituțiile de cultură și în actul managerial cultural au fost obiectivele lui Vlad pe care, până acum, a reușit să le impună, cu excepția acestei situații punctuale, nefericite și grave de la Operă. Dar această direcție reformistă în ceea ce privește managementul cultural trebuie să continue la Ministerul Culturii și este principala contribuție pe care Vlad Alexandrescu o lasă în urmă și pentru care vreau să-i mulțumesc public. De asemenea, vreau să-l rog să continue să ne sprijine într-un alt proiect pe care l-a lansat și care trebuie să meargă înainte: subscripția publică pentru achiziția “Cumințeniei Pământului ”. Mai sper ca decizia lui de astăzi să-i convingă pe toți artiștii de la Operă că vor putea găsi la Ministerul Culturii acel pol de stabilitate și decizie administrativă coerentă de care au nevoie. Nu sunt deloc bucuros că a trebuit să ajungem aici pentru a detensiona situația şi fac un apel la toți cei implicați în viitorul Operei Naționale să înțeleagă că toleranța reciprocă, dialogul și conștiința responsabilității actului artistic sunt obligatorii pentru a merge mai departe”, a scris Dacian Cioloș.

 

Vom reveni cu amănunte.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close