Antena 3 CNN Actualitate Ce îi reproșează ministrul demisionar de la Cultură premierului Dacian Cioloș

Ce îi reproșează ministrul demisionar de la Cultură premierului Dacian Cioloș

Ce îi reproșează ministrul demisionar de la Cultură premierului Dacian Cioloș
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook
29 Apr 2016   •   16:17

Vlad Alexandrescu a făcut noi precizări privind demisia sa din postul de ministru al Culturii, într-un interviu pentru RFI. Vlad Alexandrescu i-a reproșat premierului Dacian Cioloş că ar fi putut să-l sprijine mai mult în scandalul de la Operă.

Ministrul demisionar a afirmat despre situația de la Operă că a fost "prost sfătuit" de unul dintre consilierii săi, căruia i-a cerut demisia. 

Nu rezolvă absolut nimic la Operă, în sensul în care - şi lucrul ăsta nu s-a spus în spaţiul public - eu am încercat acolo să numesc un interimar, e vorba de un director interimar, pentru că postul este ocupat prin concurs de domnul Răzvan Dincă, care este cercetat penal şi care a fost suspendat de ministrul Culturii pe durata desfăşurării acestui proces penal. Fiind un post interimar, am încercat să găsesc o soluţie de a împăca aceste tabere care s-au creat. Din nefericire, situaţia a escaladat şi a escaladat în condiţiile în care şi aici recunosc că eu am fost prost sfătuit de unul dintre consilierii mei, căruia i-am cerut demisia, domnul Rareş Zaharia, în sensul în care domnul Zaharia nu mi-a prezentat înainte de a lua eu această decizie, toate faţetele problemei. El ar fi trebuit să mă avertizeze că acolo este o tensiune cu un fundal naţionalist şi sindical foarte puternic”, a spus Vlad Alexandrescu.

Întrebat de jurnaliști dacă consideră că nu a fost sprijinit de premier în scandalul de la Operă, Vlad Alexandrescu a răspuns: ”A fost slăbită poziţia mea, într-adevăr, pentru că mă aşteptam ca într-o situaţie de tensiune la una dintre instituţiile de cultură poziţia mea să fie întărită, pentru a putea rezolva situaţia acolo.  (...) Cred că aici în chestiunea Operei ar fi putut să mă sprijine mai mult, să-mi dea mai multă încredere şi să fie convins că studiez toate posibilităţile pentru deblocarea acestei situaţii, a spus Vlad Alexandrescu.

Mai multe declarații în interviul de pe rfi.ro

 

 

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close