Antena 3 CNN Actualitate Ce investiții fac miliardarii în plină pandemie. Aur și whiskey pentru cei mai bogați oameni ai lumii

Ce investiții fac miliardarii în plină pandemie. Aur și whiskey pentru cei mai bogați oameni ai lumii

Teama de o creștere bruscă a inflației din cauza crizei economice îi îndemnă pe bogații lumii să facă investiții sigure. Cei mai mulți și-au îndreptat atenția către aur, Bitcoin și whiskey, scrie ziarulfinanciar.ro.

Ce investiții fac miliardarii în plină pandemie. Aur și whiskey pentru cei mai bogați oameni ai lumii
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    08 Sep 2020   •   10:40

Aurul este considerat o investiție bună de specialiști în condițiile în care prețul lui a crescut cu 60% în ultimii 10 ani. Un alt argument este faptul că o inflație de 3% pe an poate eroda averea cu jumătate în mai puțin de 25 de ani. 

Investitorii cumpără cu disperare aur, Bitcoin și whiskey  pentru a își alina teama de inflație. Încă de la începutul crizei financiare, o multitudine de investitori și experți avertizează că dobânzile apropiate de 0 și programul Băncii Centrale Americane de Achiziții vor inunda economia cu dolari,  vor împinge în sus prețul de consum și vor crea bule de active care vor plesni într-un final, scrie Bloomberg Business. 

Teama de inflație împinge miliardarii să cumpere aur, Bitcoin și whiskey

Totuși, inflația nu a înregistrat creșteri sălbatice în ultimul deceniu, acțiunie la nivel mondial au returnat peste 150% cu dividente iar obligațiuniile pe termen lung au dublat banii investitorilor. Nici măcar pandemia și recesiunea generată de aceasta nu anulat aceste câștiguri. Prețul aurului a urcat cu mai puțin de 60% în 10 ani.

Dacă metalul prețios a fost un refugiu, acesta  a fost unul împotriva unui dezastru care nu s-a produs. Totuși aurul a înregistrat în ultima vreme o creștere puternică a cererii, neliniștea privind inflația se face din nou simțită în special în rândul investitorului individual. Pe lângă aur, oamenii achiziționaează Bitcoin și chiar whiskey în căutarea disperată după protecție. 

Ce investiții fac miliardarii în plină pandemie. Aur și whiskey pentru cei mai bogați oameni ai lumii

×
Subiecte în articol: investitii pandemie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close