Ce loc ruşinos ocupă România în topul prosperităţii. Ţara noastră, depăşită de Mongolia şi Sri Lanka

de D.D.    |    31 Oct 2012   •   10:17
Ce loc ruşinos ocupă România în topul prosperităţii. Ţara noastră, depăşită de Mongolia şi Sri Lanka Foto: beginningandend.com

România se află pe locul 60 din 142 într-un top al prosperităţii. Studiul a fost realizat de un institutul independent din Londra. Ruşinos este faptul că în acest top al prosperităţii ne situăm după ţări precum Sri Lanka şi Mongolia.

În topul prosperităţii, România ocupă locul 60 din 142 de ţări analizate. Este devansată de Cehia, Polonia şi Ungaria care se găsesc în primele 40 de poziţii.

Şi  vecinii bulgari ocupă un loc mai bun: poziţia 48. Mai prosperi decât românii sunt însă şi cetăţenii din Sri Lanka şi Mongolia, ţări care ocupă locurile 58 şi 59 în clasament.

Primele în top sunt, de departe, Norvegia, Danemarca şi Suedia. Marea Britanie ocupă abia locul 13, fiind urmată de Germania pe 14.

România stă prost şi la alte capitole. Acelaşi studiu arată că ţara noastră s-a plasat pe locul 94 în privinţa economiei, pe 64 în cel al sănătăţii şi abia pe locul 81 în cazul libertăţii personale.

Stăm mai bine la capitolul siguranţă şi securitate, unde ocupăm poziţia 47, dar şi la educaţie şi antreprenoriat, ambele pe locul 49.
x close