Antena 3 CNN Actualitate Ce mănâncă, de fapt, românii. O aplicație de telefon dă de gol produsele care ne îmbolnăvesc

Ce mănâncă, de fapt, românii. O aplicație de telefon dă de gol produsele care ne îmbolnăvesc

O aplicație unică în lume, lansată de InfoCons, îi ajută pe români să afle conţinutul alimentelor. Informațiile sunt disponibile foarte simplu pe telefonul mobil, după scanarea etichetei produsului vizat.

Ce mănâncă, de fapt, românii. O aplicație de telefon dă de gol produsele care ne îmbolnăvesc
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    25 Noi 2021   •   18:02

Consumatorii români pot afla astfel informaţii utile precum:

  • Ingrediente;
  • Aditivi alimentari şi tipul acestora;
  • Cantitate sare;
  • Cantitate zahăr;
  • Calorii.

Românii pot genera o listă de produse preferate pentru a afla instant cantitatea totală pe care aceste produse o au din punct de vedere al aditivilor alimentari şi tipul acestora, sare, zahăr şi calorii. Astfel, aceştia pot decide dacă consumă sau nu toate aceste produse în funcţie de rezultatele obţinute, scrie Adevărul.

Aplicaţia InfoCons se descarcă gratuit şi este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât şi pentru cel IOS.

„Prima aplicaţie care te ajuta să decizi tu pentru tine, fară a mai fi influenţat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje! Astfel, ce mănânci, cât mănânci, ce cumperi, cât cumperi, de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale! Aplicaţia InfoCons, fiind la început de drum, este un pionier în domeniu şi aşteptam că fiecare dintre consumatori să ne împărtăşească bunele şi relele, pentru a o putea dezvolta, dar şi de a o completa cu produse care astăzi nu se regăsesc în baza de date. Este o aplicaţie care te ajuta şi când călătoreşti: eşti În Dubai, în Grecia sau în Rusia, în China sau în Finlanda, cu ajutorul aplicaţiei InfoCons, poţi tu să decizi pentru tine ceea ce mănânci şi ce cumperi”, a declarat Sorin Mierlea – Preşedinte InfoCons

 

×
Subiecte în articol: InfoCons
Parteneri
Cutremurător! Previziuni pentru 2023, de la 'călătorul în timp'
x close